Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Sacred Ground



Καλημερούδια.

Η σημερινή ανάρτηση έχει μπόλικια νοσταλγία κι'ένα καινούργιο.
Να τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ολοι ξέρουμε τους Chicago. Αυτήν την καταπληκτική experimental-rock μπάντα, την "μπάντα με τα πνευστά", που φκιάχτηκε στα 1967 στο Σικάγο και που, μέχρι τα 1985 (οπότε και αποχώρησε και ο Cetera - o Kath είχε πεθάνει στα 1978), ζωγράφιζε στην rock σκηνή, έχοντας πουλήσει πάνω από 38 μύρια δίσκους.
Η μπάντα συνεχίζει μέχρι και σήμερις (στο δρόμο της αρπαχτής, όπως μπόλικες άλλες).
Πολλοί ίσως δεν ξέρουν όμως, ότι (εξαιτίας του πρώτου studio album τους στα 1969 με τον ομώνυμο τίτλο) το όνομα με το οποίο έμειναν στην ιστορία ήταν το Chicago Transit Authority, ή CTA σε συντομογραφία.
Πολλοί επίσης δεν ξέρουν, ότι η ψυχή τους (εκτός από τον σχωρεμένο κιθαρίστα Terry Kath) ήταν ο ντράμερ Danny Seraphine.

Πράγμα που μας φέρνει στο καινούργιο που λέγαμε πιο πάνω.
Στα 2006 που λέτε, ο Seraphine, που έχει αφήσει τους Chicago (αλλά όχι το μουσικό τους ύφος), μαζί με τον κιθαρίστα Marc Bonilla, αποφασίζουν να στήσουν μία μπάντα, με σκοπό, κυρίως, να παίζουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η μπάντα είναι οι CTA, μόνο που, αντί για Chicago, το C σημαίνει California, οπότε, η μπάντα δίνει California Transit Authority.
Δεν είναι όμως απλά ένα κλείσιμο ματιού στους Chicago. Σε αντίθεση με το κουφάρι των Chicago, που περιφέρεται από αρπαχτή σε αρπαχτή και παίζει μελό rock, οι νέοι CTA αναβιώνουν τις παλιές καλές μέρες του horn rock. Μ'έναν θεσπέσιο τρόπο.
Στα 2007 κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους (Full Circle), μέσα από το οποίο ξαναζούμε τις παλιές καλές στιγμές. Μεσολαβούν 6 ολόκληρα χρόνια, γεμάτα τουρνέ, φιλανθρωπικές συναυλίες, αλλά και μία ταινία (Lonely Street - 2009), στην οποία παραγωγός είναι ο Seraphine.
Μέχρι πριν από λίγες μέρες, στις 20 του Απρίλη φέτος, οπότε και κυκλοφορεί το δεύτερο studio album τους.
Το Sacred Ground, το οποίο σήμερα σας χαρίζω.
Ένα από τα ομορφότερα rock albums για το 2013 (μέχρι στιγμής). Για όσους έχουν νοσταλγήσει τις εποχές του glam-jazz rock, θα το λατρέψουν. Σε ότι με αφορά, ξαναγύρισα στις αρχές των 80's. Και με άρεσε πολύ.
Αυτά τα λίγα.


Sacred Ground
The Real World
I Love You More Than You'll Ever Know
Out Of Reason
Primetime
Conviction
Strike
Chorale
Full Circle
Staring At The Sun
In The Kitchen
Take Me Back To Chicago
Go On
Daydream Lover