Καλημέρα σας και καλή μας βδομάδα.
Αργότερα, άνοιξε το δικό του εστιατόριο (Le Caucase - Ο Καύκασος) κι'εκεί, ο μικρός Κάρολος μυήθηκε το σανίδι και, κυρίως, αξιοποίησε την υπέροχη φωνή τενόρου που του χάρισε ο γιαραμπής.
Από τα 9 του χρόνια παράτησε το σχολείο, άλλαξε το όνομά του σε Charles Aznavour, και ξεκίνησε να τραγουδάει, πρώτα στο εστιατόριο των γονιών του και μετά σε μικρά παρισινά στέκια.
Και στα 1946 γίνεται το θαύμα. Τον ακούει η Κυρία Edith Piaf, μαγεύεται από τη φωνή του και τον παίρνει μαζί της στην τουρνέ στο Αμέρικα.
Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Ο "Φρανκ Σινάτρα της Γαλλίας" (όπως τον αποκαλούν) είναι ένας από τους σπουδαιότερους γάλλους crooner τραγουδιστές όλων των εποχών. Κι'όχι μόνο της Γαλλίας. Η φήμη του είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους μεγάλους αυτού του είδους μουσικής (και όχι μόνο) : Fred Astaire, Bob Dylan, Bing Crosby, Shirley Bassey, Ray Charles για να αναφέρουμε μερικούς.
Έχει εμφανιστεί παντού. Από την Αμερική, την Κούβα και την Αφρική μέχρι την Ρωσία και την Ινδία.
Στα 2004 του απονεμήθηκε τιμητικά ο τίτλος του "Εθνικού Ήρωα της Αρμενίας" για τις ενέργειές του να βοηθήσει τον αρμένικο λαό, κι αυτό από πολύ νωρίς στην καριέρα του. Στα 2088 η αρμένικη κυβέρνηση του απένειμε και επίσημα την αρμένικη υπηκοότητα.
Στα 1976 τα τσούγκρισε με τους Τούρκους, όταν έγραψε το περίφημο τραγούδι του "Ils sont tombes" (¨'επεσαν") που αναφέρεται στη σφαγή των Αρμενίων.
Σαν ηθοποιός (και μάλιστα καλός) έπαιξε σε πάνω από 40 ταινίες ενώ μετράει 56 studio albums. Pas mal που λέμε και στο Λασίθι.
Η νταλίκα λα-τρεύ-ει Aznavour.