Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Post Pop Depression


Σας είχα προετοιμάσει πριν κάτι μέρες.
Η νταλίκα, επιστρέφοντας στα "πρώτοι εμείς", είναι σήμερις εις την ευχάριστον θέσιν να μοιραστεί μαζί σας ένα γεγονός.
Γιατί γεγονός είναι όταν ο Iggy Pop βγάζει καινούργιο δίσκο. Όπως γεγονός είναι, όταν ο αγαπημένος προστυχάντζα παππούς μας εκπλήσσει ευχάριστα με καινούργιες μουσικές αναζητήσεις. Μη φανταστείτε τίποτα εξαιρετικά νέο. Όχι, όχι. Απλά, καινούργιες πινελιές, που έρχονται να ομορφύνουν τον δικό του (ήδη) υπέροχο κανβά.

To Post Pop Depression είναι το 17ο studio album του. Ηχογραφήθηκε με απόλυτη μυστικότητα, μεταξύ Γενάρη του 2015 και Νοέμβρη του ίδιου χρόνου και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Iggy με τους Josh Homme (Queens of the Stone Age) και του ντράμερ των Arctic Monkeys Matt Helders
Ο Iggy ήταν που επικοινώνησε με τον Homme, στέλνοντάς σου στίχουςαλλά και κάποιες σημειώσεις από τότε που συνεργάζονταν με τον σχωρεμένο τον Bowie. Ο Homme έγραψε κάποια μουσική και κανόνισαν να βρεθούν στα ιδιόκτητα studios του Homme (στο Joshua Tree της California) να ηχογραφήσουν.Στην ηχογράφηση συμμετείχαν και οι Matt Helders, αλλά και ο πρώην κιθαρίστας των Queens of the Stone Age Dean Fertita (εξ ού και η παρουσία τους στο εξώφυλλο του δίσκου)

Μουσικά, ο δίσκος ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα του Iggy. Πράγματι, είναι περισσότερο από φανερή η επιρροή του Homme που, να το πούμε κι'αυτό, δεν είναι και κανας τυχαίος. Οι φαν θα παρατηρήσουν αλλαγές στον τρόπο σύνθεσης των τραγουδιών, ακόμα και σε σχέση με τον τελευταίο του δίσκο (Apres - 2012).
Είναι όμως ένας καλός δίσκος. Κι'όπως είπαμε και στην αρχή, όταν ο Iggy Pop βγάνει δίσκο, ε, δεν περνάει απαρατήρητος.
Η κυκλοφορία του είναι για τις 18 Μάρτη 2016, οπότε, όσοι τον βρουν καλό, ας τον κατεβάσουν γρήγορα, γιατί δεν ξέρω πόσο θα καιρό θα μείνει on line.
Αυτά και σας φιλώ στα μούτρα και καλό μας μήνα.

Break Into Your Heart
Gardenia
American Valhalla
In The Lobby
Sunday
Vulture
German Days
Chocolate Drops
Paraguay




Δεν υπάρχουν σχόλια: