Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Lovers are strangers


Γεννήθηκε Michelle Gurevich, στα 1979, στο Toronto του Καναδά, από ρώσους γονείς.
Ο πατέρα της, μηχανικός στο Leningrad, μαζί με τη μητέρα της, μπαλαρίνα στα περίφημα Kirov, εγκατάλειψαν την πρών Σοβιετική Ένωση και εγκαταστάθηκαν στον Καναδά στα 1984.
Η Gurevih ανατράφηκε με τη μητρική της γλώσσα και, στην αρχή, ξεκίνησε να δουλεύει στην κινηματογραφική βιομηχανία, αφού το όνειρό της ήταν να γίνει σκηνοθέτης.
Έπειτα όμως από 10 χρόνια στα πλατό, την κέρδισε η μουσική κι'άρχισε να γράφει τα δικά της τραγούδια, επηρεασμένη, σε μεγάλο βαθμό, από τη ρώσικη κληρονομιά της.
Τα τραγούδια της, κυρίαρχα Lo-Fi, έχουν πολλές προσμίξεις slow-core. Το όλο βγαίνει σε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, παραπέμποντας σε πολλές και ετερόκλητες επιρροές, που ξεκινούν από τη μουσική (Celentano, Rota, Lai κλπ) και φτάνουν μέχρι τον κινηματογράφο (Fellini).

Στα 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της studio album (Party Girl), με τον οποίον ξεκίνησε μιαν επιτυχημένη καριέρα, κυρίως στις χώρες της πρώην ανατολικής ευρώπης.
Από τότε, έχει κυκλοφορήσει δύο ακόμα δίσκους ενώ, ήδη, πλασσάρεται αρκετά καλά και στην υπόλοιπη ευρώπη και, δειλά δειλά, στην αμερική.
Μένει και εργάζεται μόνιμα στο Βερολίνο.
Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Chinawoman και το εμπνεύστηκε όταν της είχε ζητηθεί ένα όνομα για μια μπάντα που δεν φκιάχτηκε ποτέ.
Το αφιέρωμα στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή περσόνα ακολουθεί χρονολογική σειρά.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω κι'άλλα, αλλά δεν προφταίνω ούτε να φάω.
Καλημέρα και σας αγαπώ.

Lovers Are Strangers
Montreal Love Theme
Party Girl
Drawn To You
Show Me The Face
Woman's Touch
Wrong Side Of the Fence
Vacation From Love
To Be With Others
Where Goes The Night
Nothing To Talk About