Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ritual Spirit


Καλημερούδια παιδάκια μου.
Το trip hop αλλά και οι Massive Attack παίζονται κάργα στο νταλικόφωνο. Αυτό το ξεύρετε. Θα ξεύρετε ίσως, επίσης, πως το ντουέτο από το Bristol, πέντε και κάτι χρονάκια μετά το εξαίσιο Heligoland (2010), μόλις κυκλοφόρησε ένα ολόφρασκο ΕΡ, αναμένοντας το 6ο studio album τους.

Αυτό που μπορεί να μην ηξεύρετε, είναι πως με το Ritual Spirit . οι μουρλολεβέντες πάνε το trip hop ένα βήμα παρακάτω, αφού ενσωματώνουν μέσα του στοιχεία rap, hip hop αλλά simple pop.
Ο ήχος δεν διαφέρει πολύ από τον γνωστό λατρεμένο σε μας. Αυτό που είναι νέο, είναι δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι, πως είναι ο πρώτος τους δίσκος  όπου δεν κάνει φωνητικά ο Horace Andy, ο μουρλοτζαμαϊκανός συνθέτης και τραγουδιστής, η φωνή του οποίου έχει γίνει σήμα κατατεθέν στα  τραγούδια των εδικών μας.
Το δεύτερο είναι, πως υπάρχουν συμμετοχές. Η πρώτη μας έρχεται από τα παλιά. Είναι ο Tricky, ένας τριπχοπίστας από το Bristol, με τον οποίο οι Massive Attack είχαν συνεργαστεί στα 1994. Άλλη συμμετοχή, είναι αυτή των Young Fathers, μιας hip hop μπάντας από την Σκωτία, του λονδρέζου rapper Roots Manuva και, τέλος, μια φωνητική προσθήκη, αυτή του καταπληκτικού R'n'B - soul λονδρέζουν τραγουδιστή Azekel.

Όλος αυτός ο καλός κόσμος δούλεψε μαζί και το αποτέλεσμα είναι τούτο δω το ΕΡ, το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή 29 Γενάρη 2016.
Απολαύστε ανεύθυνα.
Α! Και καλό μήνα βρε

Dead Editors (feat. Roots Manuva)
Ritual Spirit (feat. Azekel)
Voodoo In My Blood (feat. Young Fathers)
Take It There (feat. Tricky)