Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Honky Tonkin' My Life Away


Μπόλικια καλημέρα σας αγάπες.
Από υγείαν βαίνομεν καλώς, το αυτό επιθυμούμεν και δι υμάς.
Σήμερις, με αφορμή έναν δίσκο που με έστειλε το φιλαράκι μου ο Stew από το Sacramento, θα ήθελα (αν δεν έχετε αντίρρηση) να σας μιλήσω για ένα ψιλο-παρεξηγημένο είδος (ένα από τα πολλά) της country μουσικής.
Την λεγόμενη outlaw country, ή παράνομη country επί το ψωροκωσταινότερον.
Πρόκειται, που λέτε, για ένα υποείδος της country, που άνθισε κυρίως τις δεκαετίες 60s-70s, χωρίς να σβήσει εντελώς μέχρι σήμερα. Απόδειξη τούτος ο δίσκος.
Ονομάστηκε παράνομη country (ή παράνομο κίνημα, ή παράνομη μουσική) για να δηλώσει την αντίθεση των μουσικών της απέναντι στις προσπάθειες ορισμένων μουσικών παραγωγών, κυρίως του αποκαλούμενου Sound of Nashville , να γλυκοσοροπιάσουν την honky tonk country και να την φέρουν σε πιο "ήπια" μονοπάτια. Επιφανείς εκπρόσωποί της είναι ο Johnny Cash, o Willie Nelson, o Kris Kristofferson (ναι ναι), ο Hank Williams Jr και μερικοί άλλοι.

Οι The Ponderosa Aces είναι ένα χετικά καινούργιο γκρουπ, αφού υπάρχει από τα 2004. Το ότι παίζουν outlaw country, τους κάνει ακομα πιο ενδιαφέροντες. Αφήστε που το κάνουν και πολύ καλά.
Όπως το λέει τ'όνομά τους, κατάγονται από την Ponderosa της νότιας California, η οποία αποτελεί ένα από τα "μέρη συγκεκριμένης απογραφής" (census-designated place) του αμέρικα, εδάφη δηλαδή που έχει επιλέξει το αμερικάνικο γραφείο απογραφών για να παίρνει δείγματα τον πληθυσμιακών αλλαγών. Άλλη φορά λεπτομέρειες.
Αποτελείται από τους Mike Maddux (κιθάρα, φωνητικά), Art Rodriguez (ντραμς), Bigshed (μπάσο, φωνητικά) και Alex Griggs (κιθάρα). Παρότι παντελώς άγνωστοι σε μένα (και σε πολλούς άλλους), οι λεβέντες πρέπει να 'χουν μπόλικους οπαδούς, αφού φέτος έχουν προταθεί για το βραβείο καλύτερης outlaw μπάντας (Best Outlaw Band) της κίνησης Ameripolitan, μιας κοινότητας που προωθεί όλα τα παλιά είδη αμερικάνικης μουσικής (λεπτομέρειες σε προσεχή ανάρτηση).
Το Honky Tonkin' My Life Away βγαίνει σήμερις, 29 Γενάρη στο αμέρικα και είναι το πρώτο τους studio album, ενώ κυκλοφορούν και δύο ΕΡ τους.
Το ακούμε, αγαπάμε και θα επανέλθουμε με αφιερωματάκι στην outlaw.

Special Thanks to U Stew ma' man! Luv 'n' kisses till we meet again

Night Of A Couple Of Heartaches
Southbound Train
Honky Tonkin' My Life Away
Song 46
Play The Game
Roadside Shrine
Make Things Right
I Know I Was Wrong
Hit The Door
She Wants To Go Home
Headin' West