Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

First BBC session


Πρέπει, μάλλον, να γράφτηκαν όλα. Και ν'ακούστηκαν όλα.
Κι'όπως ξανάγραψα, δεν είναι που πολλαπλασιάζονται οι χαμοί. Είναι που γερνάμε μαζί με τις αγάπες μας. Και κάποιες φεύγουν πρώτες. Λακίζουν ή πεθαίνουν.

Στον David Bowie η νταλίκα έχει αφιερώσει πολύ χρόνο. Κατ'άλλους, όχι τόσο όσο άξιζε.
Οπότε, κι'αφού ακούστηκαν τα πάντα, αντί για αφιέρωμα, σήμερις θα σας χαρίσω κάτι νοσταλγικό.
Την 1η Ιουνίου 1967 ο σχωρεμένος κυκλοφόρησε το πρώτο studio album του, με τον ευρηματικό τίτλο David Bowie.
Ήταν η αρχή ενός μαγικού ταξιδιού, που κράτησε 49 ολάκερα χρόνια και που κατέληξε φέτος, 2016, με το 27ο (και τελευταίο) Blackstar.

Ο δίσκος αυτός, ηχογραφήθηκε μεταξύ 11 Νοέμβρη 1966 και 25 Φλεβάρη 1967. Λίγο πριν την κυκλοφορία του, για την προώθησή του, ο Bowie, παράλληλα με τα final cuts του studio, έκανε και μία ηχογράφηση για το ραδιόφωνο του BBC.
Σ'αυτή την ηχογράφηση, η οποία είναι ανεξάρτητη από την studio, ακούγονται πέντε από τα πρώτα-πρώτα τραγούδια του και έγινε live στα studios του BBC στο Λονδίνο, τον Μάρτη του 1967.
Παρότι τα κομμάτια παίχτηκαν (και μάλιστα πολλές φορές) από το ραδιόφωνο, τα tapes της ηχογράφησης έμειναν στα συρτάρια πολλά χρόνια.
Στα 2010, η Universal αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία Deluxe Edition του πρώτου δίσκου του Bowie, σε cd πλέον. Η πολυτελής αυτή έκδοση, περιλαμβάνει ένα διπλό cd, μέσα στα οποία συνυπάρχουν οι mono εκτελέσεις των τραγουδιών του δίσκου, οι stereo, αλλά και οι πέντε σπανιότατες ηχογραφήσεις στο BBC.
Όσοι από σας γνώρισαν τον Bowie από τα Ziggy και τα Gasoline, αφιερώστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε κι'έναν άλλον, διαφορετικό από την κλασσική εικόνα του ανδρογύνη genious.
Οι υπόλοιποι, απολαύστε ενθυμούμενοι.

Love You Till Tuesday
When I Live My Dream
Little Bombardier
Silly Boy Blue
In The Heat Of The Morning