Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

When Love Dies


Πολλές φορές έχετε διαβάσει απ'εδώ μέσα για τις νότες που γίνονται εικόνες και για τη μουσική σαν ύφασμα που ντύνει τις στιγμές.
Σήμερα σας έχω μιαν ολοζώντανη απόδειξη όλων των παραπάνω.

Λέγεται Suzanne Ciani και είναι ιταλο-αμερικάνα πιανίστρια.
Γεννήθηκε στα 1946 στην Βοστώνη, από ιταλούς γονείς, σπούδασε μουσική στο ξακουστό Wellesley της Μασαχουσέτης, ενώ πήρε το ΜΑ (Master of Arts) της, στην μουσική σύνθεση από το Berkeley της Καλιφόρνιας. Παρότι σπουδαία κλασσική παινίστρια, η Ciani, από νωρίς, στράφηκε προς την computer generated music, όπερ μεθερμηνευόμενο, στην ηλεκτρονική μουσική, έχοντας ήδη στα μπαγκάια της την άριστη γνώση των πλήκτρων.
Στις αρχές των 70s, με το που τελείωσε απ'το Berkeley, πήγε στα διάσημα εργαστήρια Artificial Intelligence του Stanford, όπου διδάχτηκε από δύο πολύ μεγάλους του είδους, τον John Chowining και τον Max Mathews (1926-2011) που, για όσους δεν, θεωίται ο πρωτοπόρος της computer music.

Στα 1974, έφκιασε μια δικιά της εταιρία και, με την βοήθεια ενός από τα θρυλικότερα synthesizers, του Buchia Analog Modular Synthesizer, ξεκίνησε να γράφει scores για λογαριασμό διαφημιστικών εταιριών. Στα 1977 η δημοσιότητά της εκτοξεύεται στα ύψη, όταν θα παράσχει τα ηχητικά εφέ στην περίφημη (πλέον) disco version του Star Wars του Meco.
Στα 1982, ξεκινάει την προσωπική δισκογραφική της καριέρα, μ'έναν από τους καλύτερους δίσκους piano electronica μουσικής όλων των εποχών, το Seven Waves.
Από τα 1991 και δώθε, ηχογραφεί στην δικιά της δισκογραφική (Seventh Wave).
Μέχρι σήμερα, έχει ηχογραφήσει συνολικά 16 studio albums, με τελευταίο ένα ακόμα υπέροχο, το Silver Ship (2005), ενώ κυκλοφόρησε και μια σημαντική compilation (Laxiviation 1969-1985).
Από τότε δεν μας χάρισε άλλον δίσκο, αφήνοντάς μας στην πείνα των αφτιών.

Ότι ήταν να σας πω για τη μουσική της, σας το 'πα στην πρώτη πρόταση της ανάρτησης. Κλείνουμε μάτια και φτιάχνουμε τις δικές μας εικόνες.
Α! Και καλημέρα σε όλους

When Love Dies
The Second Wave : Sirens
The Eigth Wave
Lay Down Beside Me
For Lise
Rain
The Final Wave
Drifting
Celtic Nights
Full Moon Sonata
Sargasso Sea
The Fifth Wave : Water Lullaby
The Velocity Of Love