Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Enjoy The Ride



Όλα ξεκίνησαν στα 1994, όταν τα αδελφάκια Godfrey (Paul - στιχουργός, dj και Ross - πολυοργανίστας) μετακόμισαν στο Λονδίνο στο τέλος της εφηβείας τους.
Ένα βράδυ, σ'ένα πάρτυ, γνωρίστηκαν με την θεϊκή φωνή της Skye Edwards κι'αποφάσισαν να συνεργαστούν.
Σαν Morcheeba πρωτοεμφανίστηκαν στα 1995, με το πρώτο τους EP (Trigger Hippie), χωρίς όμως να μπορέσουν να τρυπήσουν προς τα πάνω.
Από τη μία το είδος της μουσικής τους, ένα "πειραγμένο" alternative με μπόλικες δόσεις trip hop και downtempo τελειώματα, κι'από την άλλη ένας σκληρός ανταγωνισμός των μεγάλων δισκογραφικών.
Το ταλέντο, όμως, τους έβγαινε απ'τ'αφτιά.
Και δικαιώθηκαν έναν χρόνο αργότερα, στα 1996, με την κυκλοφορία του πρώτου τους studio album (Who Can You Trust?), όπου ο trip hop ήχος "δουλεύτηκε" με τις hip hop επιρροές του Ross και, κυρίως, ντύθηκε με την φωνάρα της Skye.
Η αναγνώριση τους ταξίδεψε σε συναυλίες σ'όλη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική, στην διάρκεια των οποίων, απέδειξαν πως είναι το ίδιο καλοί και στα live ενώ, παράλληλα, άρχισαν να ξαναδουλεύουν και τις alternative επιρροές της Skye, πράγμα που φάνηκε στο δεύτερο studio album τους (Big Cal - 1998).
Μέχρι το 2003 ηχογράφησαν συνολικά 4 studio albums και 5 ΕΡs.
Στα 2003 διάλυσαν, λόφω διαφορών τους στα μουσικά στυλ. Λόγω στερέματος της έμπνευσης λέω εγώ αφού, 6 χρόνια αργότερα, στα 2009, ξαναμαζώχτηκαν και μας έδωσαν άλλα τέσσερα υπεροχότατα studio albums, με τελευταίο το τρίκαλο Head Up High (2013) και πολλά remixes.

Αυτά τα ολίγα. Ακολουθεί μια ωρίτσα αφιέρωμα, με τραγουδάκια που γουστάρει η νταλίκα και που μάλλον γουστάρουν και οι φαν του είδους.
Καλή μας βδομάδα.

Antidote
Enjoy The Ride
Gained The World
Otherwise
Release Me Now
Shallow End
Tape Loop
Trigger Hippie
Way Beyond
Let Me See
Blood Like Lemonade
Love Is Rare 
Over And Over
Who Can You Trust?
Undress Me Now