Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

The Secret Life of Walter Mitty


Μ'ότι κι αν καταπιάνεται αυτή η ταινία (και καταπιάνεται με πολλά τρομάρα της) τ'αφήνει μισά κι'αφήνει και μας με αισθήματα ανικανοποίησης.
Μιλάω για την The Secret Life of Walter Mitty
Ένας υπάλληλος του γνωστού περιοδικού Life, χάνει το αρνητικό της φωτογραφίας, που θα κοσμούσε το τελευταίο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης του περιοδικού, πριν αυτό μετατραπεί σε ψηφιακό. Ξεκινάει, λοιπόν, ένα περιπειτειώδες ταξίδι για την ανεύρεσή του, ερωτεύεται, ανακαλύπτει την πραγματική ζή που δεν ήξερε και διάφορα άλλα τέτοια. Κ'όλα αυτά με φόντο τα υπέροχα τοπία της Γροιλανδίας, το μόνο, ίσως, που τελικά μας μένει απ'την ταινία.
Είναι βασισμένη στην ομώνυμη short story (μικρή νουβέλα, αν προτιμάτε) του James Thurber, η οποία κυκλοφόρησε στα 1939. Για όσους ενδιαφέρονται, είναι η δεύτερη φορά που η νουβέλα αυτή μεταφέρεται στο σινεμά. Η πρώτη ήταν στα 1947, με σκηνοθέτη τον Norman Z. McLeod και με πρωραγωνιστή τον Danny Kaye.
Εδώ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Ben Stiller (1965), με συμπρωταγωνίστριά του την Kristen Wig (1973).
Έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, τον Οκτώβρη του 2013 και βγήκε στις αίθουσες ανήμερα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου.

Η ταινία ξεχωρίζει επίσης και για το soundtrack της. Το οποίο είναι πολύ καλό. Επειδής η ιστορία μας επικαιροποιήθηκε, οι παραγωγοί της θέλησαν να την συνοδέψουν με ήχους του σήμερα, δίνοντας την ευκαιρία σε μπάντες ή καλλιτέχνες σχετικά άσημους ν'αναδειχθούν. Γενικά βασιλεύει το indie, αλλά υπάρχουν και μερικά psych-pop αλλά και electric όμορφα κομμάτια. Α! κι'ένας Bowie, έτσι για να μην κόψει το αυγολέμονο. Μόνο που, για να μην εκπλαγείτε, ακούγεται η (αρκετά καλή) φωνή της πρωταγωνίστριας Kristen Wig.
Ένα καλό soundtrack για όσους είναι φαν του είδους.
Αυτά και καλή βδομάδα, μήνα και είθε η φώτισις του Α.Π. να είναι with you.

Jose Gonzalez - Step Out
Of Monsters And Men - Dirty Paws
Jose Gonzalez - Stay Alive
Junip - Far Away
Junip - Don't Let It Pass
 Rogue Wave - Lake Michigan
Jack Johnson - Escape
Bahamas/The Weather Station - Don't You Want Me
Rogue Valley - The Wolves and The Ravens
David Bowie/Kristen Wig - Space Oddity (Mitty mix)
Jose Gonzalez - Dream
Grace Mitchell - Maneater

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: