Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Darling


Καλημέρα σας καλά μου παιδιά.
Για την σημερινή ανάρτηση έχω ένα σοβαρό δίλημμα. Που πρέπει να την κατατάξω. Δύο κατηγορίες ερίζουν : η "υπέροχοι κομήτες" ή η "καλέ νόμιζα πως τραγουδούσε γυναίκα". Και τουτονί, διότι αφορμή για το αφιέρωμα στους Stories πήρα από μιαν αφιέρωση της αγαπημένης μου, η οποία μια δυσκολία στο να ξεχωρίζει τις φωνές την έχει.
Όπως και να 'χει, βάλτε την όπου θέτε, αφού ισχύουν αμφότερα.
Και κομήτες ήταν, αφού άντεξαν μόλις δύο χρόνια μαζί, αλλά και, όντως, η φωνή του τραγουδιάρη τους, κάποιες φορές (κυρίως στις ψηλές), θυμίζει γυναίκα.

Ξεκίνησαν στα 1972 στη Νέα Υόρκη και η ιστορία έχει λίγια πλάκα. Οι πατεράδες των Ian Lloyd (μπάσσο, φωνητικά) και Michael Brown (πλήκτρα) ήταν κολλητάρια και έπειζαν μαζί βιολί στην ίδια ορχήστρα. Μέσω αυτών γνωρίστηκαν και σκέφτηκαν να φκιάσουν μια μπάντα. Πήραν και τους Steve Love (κιθάρα) και Bryan Madey (ντραμς), βρήκαν και μία σχετικά άσημη δισκογραφική (Kama Sutra Records) και ηχογράφησαν το πρώτο (ομώνυμο) studio album τους στα 1972.
Στα 1973, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου δίσκου τους (About Us), ο Brown την έκανε γι'άλλες πολιτείες. Στο μεταξύ, και παρότι δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον δίσκο, η μπάντα, με καινούργιο μπασίστα τον Kenny Aaoronson, θα γνωρίσει την μεγαλύτερη επιτυχία της, με την διασκευή του πασίγνωστου Brother Louie (των Hot Chocolate ντε!). Επανακυκλοφόρησαν, που λέτε, τον δίσκο, με την προσθήκη του κομματιού και, το αστείο της υπόθεσης, στους παλιούς δίσκους πρόσθεταν bonus το 45άρι.
Στα 1974 η μπάντα παραπαίει, αφού τα μέλη της την εγκαταλείπουν ένα-ένα, αντικαθίστανται, αλλά ψόφια πράγματα. Ο Lloyd μένει για έναν τελευταίο δίσκο (Traveling Underground) και μετά έρχεται η οριστική διάλυση, με τα μέλη να σκορπίζονται στα 4 σημεία του ορίζοντα.
Ο μόνος που κατόρθωσε να κάνει μιαν αξιοπρεπή καριέρα ήταν ο Lloyd, ο οποίος ηχογράφησε με τους Foreigner, τον Peter Frampton και τους Fotomaker.

Παρότι κομήτες, δεν ήταν κακοί. Ήταν αρκετά πάνω από το μέσο όρο και το rock τους (ή το pop τους) είχε πολλά art στοιχεία, ένεκα η επιρροή του κιμπορντίστα τους αλλά και η καλή φωνή του τραγουδιάρη. Κληρονομιά μας άφησαν τρία studio albums και 8 singles. Για τους πιο μυημένους, κυκλοφορεί και ένα bootleg live (με τον τίτλο Stories), το οποίο όμως, εκτός του δυσεύρετου, δεν περιλαμβάνεται ούτε στην επίσημη αλλ'ούτε και στην ανεπίσημη δισκογραφία τους.
Να πω κι'ένα τελευταίο. Παρότι μεγαλύτερη (εμπορική) επιτυχία τους θεωρείται το Brother Louie, στην ιστορία (και στις καρδιές μας) θα μείνουν με το Darling, μία υπεροχότατη art-pop μπαλλάντα.

 Love Is In Motion
Circles / Believe Me
Another Love
Brother Louie
If It Feels Good, Do It
Darling
What Comes After
Mammy Blue
Top Of The City
I'm Coming Home
Take Cover
Traveling Underground
Changes Have Begun