Σάββατο 9 Μαΐου 2015

This Time It's Forever


Ο Errol Brown δεν ήταν ποτέ ένας από τους "αρχιερείς" της disco ή έστω της pop. Ακόμα λιγότερο της Reggae (αφού κι'από δαύτην τραγούδησε.
Ήταν όμως ένας από τους τίμιους "πτωχούς", με μερικά σουξεδάκια και 2-3 μεγάλα σουξέ που, όμως, δεν ήσαντε αρκετά για να τον κάνουν αυτό που λέμε πρώτη φίρμα.
Στο μυαλό των πολλών θα μείνει ως ο frontman των Hot Chocolate, μιας και οι περισσότεροι αγνοούν πως το solo δισκογραφικό του έργο είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 8 δίσκους των Chocolate.

Γεννήθηκε Lester Errol Brown στην Jamaica, στα 1943, αλλά, από τα 12 του μετακόμισε στο Λονδίνο. Το κοινό των πρωτογνώρισε στα 1969, όταν διασκεύασε το Give Peace A Chance, έπειτα από προσωπική άδεια του ίδιου του John Lennon.
Η καριέρα του με τους Hot Chocolate κράτησε μέχρι τα 1980, οπότε και ξεκίνησε τα solo πραγματάκια. Η τελευταία του αναλαμπή χρονολογείται στα 1987, όταν και μας χάρισε το τελευταίο σουξεδάκι του (Body Rocking).
Βαθειά δεξιός, ο Brown ήταν κολλημένος στο συντηρητικό κόμμα της αγγλίας ενώ, μεγάλη προσωπική στιγμή της ζωής του, θεωρούσε τη συναυλία που έδωσε στους γάμους του Καρόλου με την Λαίδη Ντι (καταλάβατε).
Όπως κάθε λεφτάς που σέβεται τον εαυτό του, ο Brown ήταν ιδιοκτήτης μερικών από τα καλύτερα καθαρόαιμα άλογα της βρετανίας.
Πέθανε προχθές, 6 Μάη 2015, στο σπίτι του στις Μπαχάμες, από καρκίνο στο ήπαρ.

Επειδή, όπως σας είπα πιο πάνω, λίγοι ξέρουν την προσωπική καριέρα του, η νταλίκα σήμερις σας χαρίζει ένα αφιερωματάκι σ'αυτήν. Όσοι περίμεναν ντανσφλόρια από Chocolate, θα μείνουν με την χαρά. Οι υπόλοιποι, γνωρίστε τον και σχωρέστε τον.