Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Made Us StrangersΚαθυστερημένα καλό μήνα Μάη να 'χουμε αδέλφια.
Το νταλικόφωνο, έχοντας μπει στην τελική ευθεία των πανελληνίων του μικρού νταλικέρη, πρόσθεσε κι'άλλες υποχρεώσεις, λιγόστεψε τον ελεύθερο χρόνο, οπόταν...
Οπόταν θα επικοινωνούμε (δυστυχώς) με το σταγονόμετρο, μέχρι νεωτέρας.

Στις 28 του Απρίλη κυκλοφόρησε τούτο δω το album, για το οποίο θέλω σήμερις να σας μιλήσω. Μου το 'στειλε ο φίλος ο Κυριάκος από το Montreal, ζητώντας μου να το πλασάρω, έτσι λιγουλάκι, αφού τα λεβεντόπαιδα τυγχάνουν φιλαράκια του.
Οι The Young Novelists είναι παντελώς άγνωστοι στην ψωροκώσταινα. Έχουν αρχίσει όμως και αποκτούν δόξες και τιμές στην γενέτειρά τους, τον Καναδά, αλλά και στο αμέρικα.
Πρόκειται, στην ουσία, για μία γνήσια roots rock μπάντα, η οποία περιστρέφεται γύρω από τον ιδρυτή της, τον Graydon James (σύνθεση, φωνητικά, ακουστική κιθάρα) και την γυναίκα του Laura Spink (φωνητικά, κρουστά). Ο James ξεκίνησε γράφοντας μόνος του, στις αρχές της δεκαετίας των '00 ενώ, στα μέσα της δεκαετίας, άρχισε τις live εμφανίσεις μ'ένα σχήμα που ονομαζόταν Graydon James and The Youn Novelists. Κάπου τότε, η γυναίκα του άρχισε ν'ασχολείται ενεργά και ξεκίνησαν να ηχογραφούν τα πρώτα τους τραγούδια. Τότε είναι που αφαίρεσε το όνομά του απ'την μαρκίζα και που κυκλοφόρησε το πρώτο ΕΡ τους (A Small Town Eulogy), στα 2011.
Στα 2012, κι'αφού προηγήθηκε ένα live album, κυκλοφόρησαν και το πρώτο studio album τους (In The Year You Were Born).
Οι Novelists είναι μια καθαρά live μπάντα, με πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις σ'όλο τον Καναδά, αλλά και έξω απ'αυτόν. Συνεχίζουν την μεγάλη καναδική παράδοση στην roots rock μουσική και είναι και πολύ καλοί παρακαλώ.
Απ'οσα μπόρεσα να μαζέψω, ο James είναι και λιγουλάκι συγγραφέας. Έτσι εξηγείται και το concept του νέου τους album Made Us Strangers (28.4.2015), του οποπίου τα στιχουργικά κινούνται γύρω από θέματα όπως αδέλφια στην ίδια μπάντα, ερωτικά τρίγωνα αλλά και τον πατέρα που του λείπει η φωνή του γιου του, όταν είναι μακρυά του.
Όπως και να 'χει, τα παιδιά αξίζουν ν'ακουστούν.
Και για είμαστε και δίκαιοι, η υπόλοιπη μπάντα αποτελείται από τους John Law (κιθάρα), Mike Paddags (ντραμς) και Allan Raun (μπάσο).

Palindrome
Singer-Songwriter
Always Make The Mistake
Hear Your Voice
Brothers In The Garage
For The Record
Come Back To Me
When You Once Were Wild
What Lies Ahead
Couldn't Be Any Worse
Name Your Price
Who Can Say