Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

War Child presents Heroes


Καλημέρες λουλουδάκια μου.
Νταξ, είπα πως θα σας το χαρίσω εν καιρώ, αλλά επειδής θα το ξέχναγα, σας το χαρίζω σήμερις. Γιατί, να το ξέρετε, θα ήταν κρίμα να το παρέλειπα.
Πρόκειται για ένα υπεροχότατο album, μας αρέσουν ή όχι οι ερμηνευτές που διασκευάζουν.

Το War Child είναι μία εγγλέζικια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και ιδρύθηκε στα 1993. Σκοπός της είναι η βοήθεια παιδιών από τις εμπόλεμες ζώνες. Μέχρι σήμερα, η ΜΚΟ δραστηριοποιείται ενεργά στην Ουγκάντα, Νταρφούρ, Κονγκό, Αφγανιστάν, Σιέρα Λεόνε και Αιθιοπία. Η βοήθεια που παρέχει είναι ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικά προγράμματα αλλά και σεμινάρια για την παγκόσμια αφύπνιση πάνω στο θέμα. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εύκολα και παντού μέσα στο νετ.

Από τα 1995, και με σκοπό την εξάπλωση και γνωστοποίηση των προγραμμάτων της, η War Child συνεργάζεται με πολλούς και γνωστούς καλλιτέχνες, κυκλοφορώντας  δίσκους, τα έσοδα από την πώληση των οποπιων πάνε όλα στην ΜΚΟ. Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκοι.
Ο τελευταίος είναι αυτός που σήμερα σας χαρίζω.
To War Child Presents Heroes κυκλοφόρησε στις 17 Φλεβάρη του 2009, με γενικό τίτλο-concept "Placing Faith In The Next Generation" (δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επόμενη γενιά). Και γι'αυτό ακριβώς πρόκειται, αφού, διάσημοι καλλιτέχνες επιλέγουν οι ίδιοι νεώτερους και τους ζητούν να διασκευάσουν ένα διαμάντι τους. Καταπληκτική ιδέα, στην οποία προσχώρησαν πολλοί και τεράστιοι.
Έτσι, νεότεροι (και ήδη γνωστοί) διασκευάζουν Dylan, Kinks, Joy Division, Blondie,  Bowie, Springsteen, Costello και άλλους.
Το αποτέλεσμα γενικά είναι καλό. Υπάρχουν, δηλαδής, διασκευές υπέροχες, διασκευές καλές και διασκευές μέτριες. Σαν σύνολο όμως, αξίζει τον κόπο. Και η αγορά του cd (στην οποία σας προτρέπω, αν το βρείτε στην ψωροκώσταινα) είναι για πολύ καλό σκοπό.
Στην track list σας έχω στην παρένθεση τον original τραγουδοποιό, για να καταλάβετε την σπουδαιότητα της προσπάθειας.

Beck - Leopard/Skin Pill/Box Hat (Bob Dylan)
Scissor Sisters - Do The Strand (Roxy Music)
Lilly Allen feat. Mick Jones - Straight To Hell (The Clash)
Duffy - Live And Let Die (The Wings)
Elbow - Running To Stand Still (U2)
TV On The Radio - Heroes (David Bowie)
Hot Chip - Transmission (Joy Division)
The Kooks - Victoria (The Kinks)
Estelle - Superstition (Stevie Wonder)
Rufus Wainwright - Wonderful (Brian Wilson)
Peaches - Search And Destroy (The Stooges)
The Hold Steady - Atlantic City (Bruce Springsteen)
The Like - You Belong To Me (Elvis Costello)
Yeah Yeah Yeahs - Sheena Is a Punk Rocker (The Ramones)
Franz Ferdinard - Call Me (Blondie)