Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Songs



Καλημέρα άνοιξές μου και καλόν Απρίλη να 'χουμε.
Σήμερις, πρωταπριλιά, η ανάρτηση της νταλίκας είναι για μερακλήδες. Το λέω απ'την αρχή, για να μην απαντάω μετά στα διάφορα mails που 'ρχονται.
Προχθές, με την ευκαιρία του Respect, σας έπαιξα μια διασκευή του από τους παλαβούς Rotary Connection, αυτής της αμερικάνικης psychedelic-jazz fusion μπάντας, που ξεκίνησε την ζωή της στο Chicago στα 1966 και διαλύθηκε στα 1974.
Παρότι λατρεμένη στους κύκλους των μυημένων, η μπάντα αυτή έγινε διάσημη για την συμμετοχή της σε δύο από τους μεγαλύτερους blues δίσκους όλων των εποχών : τον Muddy Waters : Electric Mud (1968) και τον Howlin' Wolf : The Howlin' Wolf Album (1969).
Οπόταν καταλαβαίνετε περί τίνος πράματος μιλάμε.

Η μπάντα μας, για την οποίαν ετοιμάζεται αφιέρωμα σπέσιαλ, κυκλοφόρησε 6 studio albums στα 8 χρόνια ζωής της. Αυτό που σήμερις (ες πρόμισντ) σας χαρίζω είναι, για μένα, το ομορφότερό τους.
Το Songs δεν περιέχει δικά τους τραγούδια. Είναι το τέταρτο κατά σειρά album τους και περιέχει διασκευές πολύ μεγάλων τραγουδιών. Διασκευές που δύσκολα αναγνωρίζει κανείς, αφού οι λεβέντες έχουν μια μουσική άποψη πολύ ιδιαίτερη. Αλλά και πολύ πολύ ενδιαφέρουσα.
Στον δίσκο, που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 1969, διασκευάζονται διαμάντια από Jimi Hendrix, Eric Clapton, Otis Redding, Robbie Robertson, μέχρι και Rolling Stones.
Για τους φαν της ψυχεδέλειας (αλλά και της jazz fusion) τούτος δω ο δίσκος είναι ανεκτίμητος.
Για τους υποδέλοιποι, ακούστε τον, έτσι για να πάρετε μια μυρουδιά.

Respect
The Weight
Sunshine Of Your Love
I've Got My Mojo Working
Burning Off The Midnight Lamp
Tales Of Brave Ulysses
This Town
We're Going Wrong