Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Different Pulses


Είναι 35 χρονών και ήδη θεωρείται από τις σημαντικότερες φωνές του Ισραήλ. Τουλάχιστον της rock και, πιο συγκεκριμένα, μιας υπεροχότατης dark alternative rock.
Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική (μέχρι τότε χόμπι του) επειδής τον χώρισε η καλή του κι'επειδής δεν το άντεξε. Και έγραψε 6 τραγουδάκια για να την ξεπεράσει και τα κυκλοφόρησε σ'ένα ΕΡ (Now That You Are Leaving), στα 2006. Και πάθανε και την πλάκα τους, κριτικοί και κοινό. Και δικαίως, αφού ο τύπος, εκτός από φωνάρα, γράφει και εξαιρετική μουσική (αλλά και στίχοι).

Ο λόγος για τον Asaf Avidan (1980), που γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ από γονείς υπαλλήλους στο υπουργείο εξωτερικών, πράγμα που τον έκανε να περάσει τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Τζαμάικα.
Τον επόμενο χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου ΕΡ, κι'ενώ η δημοτικότητά του ανεβαίνει συναυλία την συναυλία, φκιάνει τους Mojos, μια μπάντα που θα τον συνοδέψει μέχρι τα 2010. Μαζί ηχογραφούν 3 studio albums, με τεράστια επιτυχία, η οποία αρχίζει σιγά-σιγά να ξεπερνάει τα όρια του Ισραήλ, αφού αρχίζουν και περιοδείες σε αμέρικα και ευρώπας.
Στα 2011, μετά από μια σειρά εξαιρετικά πετυχημένων συναυλιών (όπου, μεταξύ άλλων, μοιράστηκαν την σκηνή με τους Lou Reed, Robert Plant και διάφορους άλλους), οι Mojos ανακοινώνουν πως θα κάνουν ένα διάλειμμα αόριστης διάρκειας.
Μάλλον ανακοίνωσαν το τέλος τους, αφού ο Avidan ξανάρχισε την σόλο καριέρα και, στα 2012 κυκλοφορεί το πρώτο του solo album (Different Pulses), το οποίο ανεβάζει ακόμα ψηλότερα την δημοτικότητά του.
Στις 22 του φετεινού Γενάρη κυκλοφόρησε και το δεύτερο solo album του (Gold Shadow) και, ήδη, έχει ξεκινήσει ευρωπαϊκή και αμερικάνικη τουρνέ.

Στο μεταξύ, με κάθε ευκαιρία, τα χώνει και στους μιλιταριστές της χώρας του, προκαλώντας έχθρες, που μάλλον στ'αρχίδια του. Όπως επαναλαμβάνει διαρκώς "...δεν είμαι ισραηλίτης μουσικός, αλλά μουσικός από το Ισραήλ και βαρέθηκα να ζω τον φόβο και την κατακραυγή όλων των υπολοίπων".
Κυρίως όμως, είναι ένας καταπληκτικός μουσικός.
Ακούστε και κρίνετε.
Και καλό μας σουκού.

Of Scorpions And Bells
Everybody
Is This It
A Gun And A Choice
Ode To My Thalamus
Her Lies
Left Behind
Baby If You Want Me
Bang Bang
Different Pulses
Your Anchor
Ghost Before The Wall
613 Shades Of Sade
Maybe You Are
Small Change Girl
Cyclamen