Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

The Chopin Project


Η αλήθεια είναι, πως για σήμερις σκεφτόμουνα κλασσική μουσική, αλλά όχι τέτοιου είδους. Είχα σκοπό κομμάτι πιο παραδοσιακό.
Αλλά έπεσε στα χέρια μου τούτο δω το ολόφρεσκο album, μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Το Chopin Project είναι ένας πανέμορφος δίσκος κλασσικής μουσικής, παιγμένης όμως σε μοντέρνα μορφή από δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες.
Ψυχή του είναι ο Ólafur Arnalds (1986), ένας multi-instrumentalist ισλανδός μουσικός και παραγωγός, ο οποίος μιξάρει μαγικά κλασσική μουσική με στοιχεία ambient και electronic pop. Παράλληλα είναι και ο leader του project Kiasmos, το οποίο ασχολείται με την experimental techno.
Στα 2014, ο Ólafur συνάντησε την Alice Sara Ott (1988), μία από τις πιο ελπιδοφόρες πιανίστριες της γενιάς της, γερμανιδο-γιαπωνέζα, η οποία, στα 29 της, έχει προλάβει ήδη να ηχογραφήσει για το μεγαλύτερο label κλασσικής μουσικής παγκοσμίως, την Deutsche Grammophon. Θεωρείται ήδη μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες του Chopin.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ο σημερινός δίσκος. Πρόκειται για 9 αριστουργήματα του Frederic Chopin (1810 - 1849), τα οποία διασκευάζουν οι δυο τους, με τον Arnalds να χρησιμοποιεί μηχανήματα και τεχνικές της δεκαετίας των '70s, προκειμένου να δημιουργήσει την ζητούμενη ατμόσφαιρα απόδοσης των υπέροχων αυτών έργων. Από κοντά, η Sara Ott απλά πιστοποιεί το γιατί (δικαίως) θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πιανίστριες της γενιάς της.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 10 Μάρτη 2015.
Δώστε του προσοχή.
Και καλημέρα να 'χουμε.

Verses
Piano Sonata No3 - Largo
Nocturne in C Sharp Minor
Reminiscense
Nocturne in G Minor
Nocturne in C Minor (eyes shut)
Written In Stone
Letters Of A Traveller
Prelude in D Flat Majot (raindrops)