Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Red Riding Hood


Τις προάλλες, σε μία από τις απειροελάχιστες φορές που η τιβί ανάβει στο σπίτι, έπεσα πάνω σε τούτη δω την ταινία.
Η αλήθεια είναι ως αγνοούσα παντελώς την ύπαρξή της, δεν είχα πάρει καν μυρουδιά ότι είχε βγει. Μιαν άλλη αλήθεια είναι, ότι δεν κάθησα να την δω στην τιβί, γιατί δεν αντέχω (εδώ και πάρα πολύ καιρό) τις διαφημιστικές διακοπές.
Οπότε την κατέβασα στο πιτς φυτίλι και την απόλαυσα αραχτός στο κρεβάτι.
Γιατί είναι απολαυστική (τρίτη αλήθεια).

Η Red Riding Hood (κοκκινοσκουφίτσα επί το ελληνικότερον) είναι μια ταινία κάτι σαν θρίλερ και κάτι σαν σκοτεινό ρομάντσο, που σκηνοθέτησε η Catherine Harddwicke (Twilight για όσους θυμούνται ή, ακόμα καλύτερο το Thirteen).
Το πολύ ενδιαφέρον screenplay (του David Leslie Johnson) θυμίζει λίγο το περίφημο παραμύθι των Grimm, αλλά μόνο ως προς τη γενική ιδέα : νέα, όμορφη, με γιαγιά κι'ένας κακός λύκος. Που δεν είναι ακριβώς λύκος, αλλά λυκάνθρωπος, ο οποίος αθέτησε τη "συμφωνία" με τους χωρικούς κι'άρχισε να σκοτώνει αβέρτα. Έρχται, βέβαια, κυνηγός λυκανθρώπων, παίζει κι'ένας κρυφός έρωτας της μικράς (με νεαρό ξυλοκόπο), θέλουν να την παντρέψουν και μ'έναν χάλια, απ'όλα έχει ο μπαχτσές λέμε.
Το πιο ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης, είναι πως η ιστορία περιπλέκεται όταν μαθαίνεται, πως ο λυκάνθρωπος θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε απ'τους χωρικούς, αφού την ημέρα έχει "κανονική" ανθρώπινη μορφή. Κι'εδώ σταματάω, και για να σας αφήσω σε αγωνία αλλά και για να πάτε να την δείτε.
Έκανε πρεμιέρα στις 11 Μάρτη 2011 και πρωταγωνιστούν οι Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Max Irons και Shiloh Fernandez

Στα της μουσικής, η ταινία προικίστηκε μ'ένα εξαιρετικό μουσικό χαλί. Υπογράφεται από δύο μετρ του είδους (soundtrack), τον αμερικανό Brian Reitzell (Lost In Translation - 2003, Peacock - 2010) και τον εγγλέζο Alex Heffes (Trauma - 2004, The Last King of Scotland - 2006). Και αναφέρω μόνο δύο απ'τον καθένα, γιατί βαριέμαι να τα γράψω όλα.
Εξαιρετικοί μουσική, εξαιρετική μουσική.
Επίσης εξαιρετικό και το μοναδικό τραγούδι που δεν είναι δικό τους, το Crystal Visions, ενός καταπληκτικού ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής, των εγγλέζων The Big Pink.
Πάμε ν'ακούσουμε.
Τι ξέχασα;
Α ναι. Καλημεροβδομάδα αγάπες μου.

Towers Of The Void
Kids 
Dead Sister
The Wolf
Mt. Grimoor
Tavern Stalker
Grandma's House
Keep The Streets Empty For Me
Wolf Attack
Just A Fragment Of You
The Reveal
Finale
The Big Pink - Crystal Visions