Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Rock or Bust




Πολλή πολλή καλημέρα σας αγρίμια μου.

Η αλήθεια είναι πως hard rock η νταλίκα δεν πολυπαίζει. Επίσης αλήθεια είναι, πως εδώ και χρόνια τα βαρειά μεταλλο-κλαπατσίμπαλα δεν παίζουν όπως μια εποχή. Είτε φταίει η εποχή, είτε που αυτό το συγκεκριμένο είδος δεν βγάζει πια μεγάλους. Είτε και τα δύο.
Μερικοί απ'τους μεγάλους όμως εξακολουθούν να υπάχουν. Και δει, να ηχογραφούν κι'όλας.

Οι AC/DC των οργισμένων μας περιόδων είναι απ'αυτούς. Από τους λίγους, δηλαδής, που δεν διάλυσαν και ξαναμαζώχτηκαν για την αρπαχτή. Που υπάρχουν από τα 1973 μέχρι και σήμερις, σίγουρα όχι με τον αείμνηστο (και αναντικατάστατο Bon Scott), αλλά υπάρχουν.
Και με το Rock Or Bust μας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ένας δίσκος (ο 15ος τους παγκοσμίως και 16ος τους στην Αυστραλία) αναπάντεχα όμορφος, με πολύ καθάριο βαρύ ήχο, που ακούγεται όλος. Πράγμα σπάνιο για τέτοιου είδους δίσκο, εκτός αν είσαι big fan.
Να πούμε άλλη μια αλήθεια. Επειδής είχαμε ν'ακούσουμε νέα τους δουλειά από το 2008 (και το Black Ice), κι'επειδής τούτο το τελευταίο δεν ήταν κι'ότι καλύτερο μας έχουν δώσει, υπήρχε μια συγκρατημένη απαισιοδοξία.
Αλλά μπα, σας λέω. Οι μάγκες έβγαλαν δισκάρα. Προσωπική μου άποψη.
Είναι ένας μικρός δίσκος. Σε διάρκεια εννοώ. Είναι κάτω από 35 λεπτά, πράγμα που είχαμε να δούμε από το Flick Off The Switch (1983), το οποίο είναι και 2 λεπτά μακρύτερο.
Είναι επίσης ο πρώτος δίσκος της μπάντας χωρίς τον Malcolm Young, ο οποίος αποχώρησε τον Απρίλη φέτος, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο δίσκος παρολίγο να ηχογραφηθεί και χωρίς τον ντράμερ Phil Rudd, ο οποίος μπουζουριάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατοχή ναρκωτικών, αλλά πρόλαβε τελικά να πάει στο Βανκούβερ (όπου έγινε η ηχογράφηση), αφού αφέθηκε τελικά ελεύθερος.
Κι'ένα τελευταίο. Τα κομμάτια του δίσκου είναι όλα (μα όλα) των αδελφών Young, τα οποία είχαν γράψει παλαιότερα και δεν είχαν συμπεριληφθεί σε άλλους δίσκους.

Τι άλλα να σας πω; Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 28 Νοέμβρη 2014 στην Αυστραλία, και χθες, 2 Δεκέμβρη 2014 στα ευρώπας και αμερικάς.
Με τις υγείες σας.

Rock Or Bust
Play Ball
Rock The Blues Away
Miss Adventure
Dogs Of War
Got Some Rock and Roll Thunder
Hard Times
Baptism By Fire
Rock The House
Sweet Candy
Emission Control