Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Osage County


Καλημεροβδομάδα σουσουραδο-σουσουράδες μου.

Τούτη δω η ταινιάρα μας είχε ξεφύγει τον καιρό που βγήκε. Οπόταν, πρέπει να διορθώσουμε πάραυτα. Γιατί μιλάμε πράγματι για τεράστια ταινία. Και στη σκέψη, και στη σύλληψη και στις ερμηνείες. Όλο το πακέτο ένα πράμα.

Το Osage County διαφημίστηκε πολύ, κυρίως λόφω της συνύπαρξης δύο ιερών τεράτων, της Κυρίας Meryl Streep και της Julia Roberts
Κάτι σαν το θηλυκό Heat (αν θυμάστε), με τους De Niro και Pacino.
Και σωστά λέω εγώ, αφού, όπως και το Heat, έτσι κι'εδώ η προσμονή ικανοποιήθηκε και με το παραπάνω.
Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία, η οποία περιγράφει εξαιρετικά τις ανθρώπινες (και όχι μόνο) σχέσεις μιας οικογένειας, η οποία ξαναμαζεύεται (έπειτα από την εξαφάνιση του αλκοολικού πατέρα), γύρω από την μητριαρχική μάνα, μια καρκινοπαθή ναρκωμανή.
Οι περισσότεροι, ελπίζω, την έχετε δει. Όσοι όχι, σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβανοκασέλες, πολυθρόνες και τσακιστείτε να πάτε να την νοικιάσετε (ή να την κατεβάσετε).
Το scipt είναι του Tracy Letts, βασισμένο πάνω στο ομώνυμο θεατρικό του δράμα (2008), το οποίο κέρδισε και το βραβείο Pulitzer.
Σκηνοθετήθηκε από τον John Wells και πρωταγωνιστούν οι Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin και Juliette Lewis  Στον (μικρό) ρόλο του πατέρα, ο Κύριος Sam Shepard
Έκανε πρεμιέρα στις 27 Δεκέμβρη 2013.

Στα μουσικά μας τώρα, σας το 'πα παραπάνω. Η ταινιάρα έχει όλο το πακέτο. Μια εξαιρετικότατη συλλογή από γνωστά (και λιγότερο γνωστά) τραγούδια, τα οποία πλαισιώνουν το πολύ όμορφο score, που υπογράφει ο μεγάλος αργεντίνος συνθέτης και παραγωγός Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain, Babel), ένας παλιός και αγαπημένος γνώριμος της νταλίκας.
Δώστε λίγια παραπάνω προσοχή στα διαμάντια του Adam Taylor. Θα επανέλθουμε, αλλά μιλάμε για τεράστιο καλλιτέχνη.

Bon Iver - Hinnom TX
Adam Taylor - Don't Let Go
Gustavo Santaolalla - Barb Balcony
Eric Clapton - Leyla
JD and The Straight Shot - Violet's Song
Kings Of Leon - Last Mile Home
Adam Taylor - The Kiss
Aaaron Paul Nelson - 2nite We Gonna Live It Up
Salt 'n Pepa - Push It
Billy Squier - The Stroke
Ricky Martin - Livin' La Vida Loca
John Fullbright - Gawd Above
Alan Tew - The Big One
Adam Taylor - The Decision
Benedict Cumberbatch - Can't Keep It Inside
Adam Taylor - Forward
Gustavo Santaolalla - End Credits