Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Boogie Nights (part.1)



Καλημεροβδομαδομήνα αγάπες μου.

Δεκέμβρης του γιαραμπή που λέτε μας μπαίνει σήμερις, και η νταλίκα μπουγκίζει και γκεραπίζει μ'ένα soundtrack για συλλέκτες του είδους.

Μιας ωραίας ταινίας, να τα λέμε κι'αυτά.

Το Boogie Nights δεν είναι μια απλή μουσική ταινία για τα '70s. Μιλάει γι'αυτά, αναφέρεται σ'αυτά, αλλά με μια ματιά πολύ σοβαρότερη από ένα look at the dancefloor.
Πρόκειται για την ιστορία ενός αποφοίτου του λυκείου, που ζει με τους γονείς του στην Καλιφόρνια και δουλεύει σ'ένα club, την Roseda, πλένοντας πιάτα. Ο τύπος είναι ομορφούλης αλλά, το σημαντικό του προσόν είναι το μεγάλο λιλί του. Πράγμα που ανακαλύπτει, μια μέρα, ένας παραγωγός πορνό ταινιών, βλέποντάς τον να βατεύει στη ζούλα μιαν σερβιτόρα. Εντυπωσιασμένος, του προτείνει να μπει στην πορνο-μπίζνα.
Πράγμα που γίνεται, μετά από έναν ομηρικό καυγά με την αλκοολική μάνα. Ο τύπος μας μετακομίζει στο σπίτι του παραγωγού, παίρνει το καλλιτεχνικό παρατσούκλι Dirk Diggler (ο Diggler το στιλέτο, αν με εννοείτε) και γνωρίζει σουξέ και πλούτη. Ένα από τα πλούτη είναι και ο εθισμός του στην κοκαΐνη. Μέχρις εδώ θα σας πω. Η ταινία όμως έχει πολλήν ακόμα και καλή πλοκή. Ψάχτε την και θα με θυμηθείτε.

Σκηνοθετήθηκε από τον Paul Thomas Anderson κι'έκανε πρεμιέρα στις 10 Οκτώβρη του 1997. Πρωταγωνιστούν οι Mark Wahlberg, Julianne Moore, Burt Reynolds και Don Cheadle
Το script είναι του ίδιου του σκηνοθέτη και η ιστορία λαμβάνει χώρα στην San Fernando Valley της California.

Στα του soundtrack τώρα, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Σας το 'πα και πιο πάνω, πρόκειται για μία εξαιρετική συλλογή μουσικής των '70s. Κι'επειδής ακριβώς η ταινία έχει πάρα πολλή μουσική, το συγκεκριμένο soundtrack κυκλοφόρησε σε δύο μέρη. Το πρώτο (που ακούμε σήμερα) κυκλοφόρησε στις 7 Οκτώβρη 1997, ενώ το δεύτερο, στις 13 Γενάρη 1998. Παρόλα αυτά, μερικά πολύ γνωστά άσματα, που ακούγονται στην ταινία, δεν συμπεριλήφθηκαν σε κανένα από τα δύο μέρη. Άγνωστο γιατί, αλλά ελάχιστα ενδιαφέρει.
Μουζίκα σιλβουπλέ

Intro (Feel The Heat)
The Emotions - Best Of My Love
The Chakachas - Jungle Fever
Melanie - Brand New Key
Eric Burdon and War - Spill The Wine
Marvin Gaye - Got To Give Up (part.1)
The Commodores - Machine Gun
Walter Egan - Magnet And Steel
McFadden and Whitehead - Ain't No Stoppin' Us Now
Night Ranger - Sister Christian
ELO - Living Thing
Michael Penn - The Big Top