Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Spanish Sahara


Πολλή καλημέρα σας φιλαράκια μου.

Σήμερις το νταλικόφωνο θ'ασχοληθεί με μια σχετικά νέα μπάντα από την ινγκλετέρα.
Λέω "σχετικά νέα" γιατί οι Foals σχηματίστηκαν στα 2005.
Πριν πάμε στα περαιτέρω, να σας πω εξαρχής, ότι εγώ δεν τους πολυγουστάρω. Το αφιερωματάκι το κάνω έπειτα από επιθυμία emailικών φίλων, οι οποίοι μου ζήτησαν λίγο από δαύτους.
Εμένα όμως, προσωπικά, αυτό το indie δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα. Δεν το φτύνω, ούτε το πετάω. Απλά το βάζω λίγο στην άκρη και ασχολούμαι με άλλα.

Τι λέγαμε; Α, ναι.
Φκιάχτηκαν στα 2007, στην Οξφόρδη, από τύπους που παλιότερα συμμετείχαν σε διάφορα άλλα σχήματα. Αυτός που τους ίδρυσε είναι ο Andrew Mears (μέλος και των Youthmovies), ο οποίος όμως τους παράτησε, λίγο καιρό μετά, για ν'ασχοληθεί πιο σοβαρά με την άλλη του μπάντα.
Άτυπος frontman ανέλαβε ο Yannis Phillipakis (κιθάρα, φωνητικά, ντραμς), ο οποίος είναι και μισός έλληνας, από πατέρα. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Jack Bevan (κρουστά), Jimmy Smith (κιθάρες, synthi, φωνητικά), Walter Gervers (μπάσο) και Edwin Gongreave (synthi, πλήκτρα και φωνητικά).

Στα 2006, με τον Mears στην σύνθεσή τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single (Try This On Your Piano/Look At My Furrows Of Worry).
Το πρώτο studio album (Antidotes) κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα, στα 2008. Στο μεταξύ, κυκλοφορούσαν singles αλλά και 7'' singles.
Στα 2010 κυκλοφορούν το δεύτερο studio album τους (Total Life For Ever), το οποίο είναι μάλλον το καλύτερό τους (μέχρι σήμερα) κι'απ'το οποίο διαφαίνεται πλέον η κυριαρχία του Phillipakis πάνω στους υποδέλοιποι.
Το τρίτο (και τελευταίο μέχρι σήμερις) studio album τους (Holy Fire) κυκλοφόρησε στα 2013.
Στο μεταξύ, έχουν κυκλοφορήσει και 6 extended plays (EP), αλλά και ένα video από  live στο Royal Albert Hall του Λονδίνου (2013).

Άλλο τι δεν έχω να προσθέσω. Ακολουθεί μία επιλογή που, σίγουρα, δεν θα είναι η καλύτερη, αφού είναι προσωπική και, σας το 'πα, δεν πολυγουστάρω. Αυτά που ακολουθούν είναι όσα ξεχώρισα.

The French Open
Olympic Airways
Heavy Water
Like Swimming
Black Gold
Spanish Sahara
This Orient
Miami
Inhaler
Everytime
Providence