Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Fairy Tales


Καλημέρα πιτσουνάκια μου.

Τέτοιους σαν κι'αυτόν δεν έχουμε πολλούς στην ψωροκώσταινα. Κι'επειδής είναι λίγοι, καλό είναι να τους προσέχουμε και να τους διαλαλούμε, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία.
Το επίσημο status του είναι μουσικός παραγωγός-dj, αλλά είναι σίγουρα πολλά παραπάνω.

Το κοσμικό του όνομα είναι Γιώργος Μπρατάνης, αλλά πολύ αμβιβάλλω αν υπάρχουν 5-10 νοματαίοι που το ξέρουν. Το σίγουρο είναι, πως πολλοί (μακάρι ακόμα περισσότεροι) τον ξέρουν με το όνομα Cayetano
Το project δηλαδής που έφκιασε όταν μετανάστευσε στην Βαρκελώνη, στα 2001.
Γεννήθηκε στα 1977 στη Σαλονίκη και, στα 19 του (1996), αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές, δημιούργησε την πρώτη του μπάντα, το Στρογγυλό Κίτρινο, με τους οποίους ηχογράφησε και δύο studio albums (Στρογγυλό Κίτρινο - 1996 και Ο Ξένος - 1999).
Στα 2000 ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του αναζήτηση, η οποία τον έφερε στην Βαρκελώνη. Εκεί δούλεψε σαν μπασίστας και πιανίστας με αρκετές μπάντες, ενώ παράλληλα έγραφε μουσική για σινεμά και θέατρο. Τέλος, εκεί είναι που δημιούργησε το νοστιμότατο dub-triphop  project του, Cayetano.
Στα 2001, σαν Cayetano πλέον, κυκλοφορεί το πρώτο studio album (Mr White).
Ακολουθεί ένα δεύτερο, στα 2003 (Cayetano) και μετά, στα 2004, επιστρέφει στην Ελλάδα.
Στα 2006 κυκλοφορεί το album Focused, από την δική του δισκογραφική εταιρεία, την Sala Sonora Records. Αυτός είναι ο δίσκος που θα τον κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό.
Στο μεταξύ, κι'ενώ περιοδεύει ασταμάτητα σε ελλάδα και ευρώπη, φκιάνει και την Cayetano Live Band, η οποία, στην αρχή αποτελείται από 11 μουσικούς. Σήμερα τα μέλη της μπάντας είναι 6, συν έναν μηχανικό ήχου.
Από τότε, έχει κυκλοφορήσει 3 ακόμα studio albums ενώ, φέτος τον Γενάρη κυκλοφόρησε remixes από το τελευταίο του album (Once Sometime - 2012).
Παράλληλα με την δισκογραφία, είναι και dj, ενώ είχε κι'άλλο ένα project-session, το In A Heartbeat, το οποίο προωθεί στην ψωροκώσταινα την freestyle αλλά και την nujazz μουσικές, κυρίως φέρνοντας γνωστά ονόματα για συναυλίες.

Μουσικά μιλώντας, το 'πα και πριν, ο Cayetano είναι από τους λίγους στη χώρα μας. Δεν ξέρω κατά πόσο ευνοήθηκε (σε σχέση με άλλους) εξαιτίας της παραμονής του στο εξωτεικό, αλλά, ειλικρινά, όσο και να ψάξεις, δύσκολα βρίσκεις ισάξιους στο είδος του.
Άλλως ειπείν, ο τύπος είναι άπαιχτος.
Ακούστε και κρίνετε μόνοι σας.

Mathematical Sorrow
Red Winter
La Poupee
Une Histoire Si Petite
Focused
Future Memories
When Music Starts
Up And Down
Which Color You Like
Nothing Left To Do
The Secret
Day After Day
Fairy Tales
Without You
Babylon On Fire
Take Your Gun
Be My Queen