Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

The Party Guest


Καλημερούδια σας καλά μου παιδάκια.

Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, το νταλικόφωνο ασχολείται πολύ με τις νέες φουρνιές καλλιτεχνών αράουντ δε γουόρλντ. Γιατί του αρέσει να ψάχνει και γιατί του αρέσει ν'ανακαλύπτει νέα μουσικά μονοπάτια. Και, κυρίως, νέους ανθρώπους που γουστάρουν μουσική.

Ένας από δαύτους είναι και ο Bryan Gallo
Παντελώς άγνωστος θα μου πείτε και θα 'χετε δίκιο. Κι'εγώ ούτε καν ακουστά δεν τον είχα τον έτσι, μέχρι που ένα φιλαράκι απ'το Νιου Γιορκ μου το σφύριξε στο μέιλ.
Είναι βλέπετε γειτονάκια, αφού ο τυπάς είναι από το Long Island.
Πληροφορίες γι'αυτόν υπάρχουν ελάχιστες, εκτός αν ψάξεις σε προσωπικές του σελίδες που, κατά κανόνα, πέφτει πολύ λιβάνισμα, πράγμα κατανοητό αλλ'όχι χρήσιμο.
Ξέρουμε πως είναι πρώην μέλος της μπάντας Attic Space, μιας νεουορκέζικιας άσημης μπάντας που, ψάχνοντας λιγουλάκι, ανακάλυψα πως έχει κυκλοφορήσει ένα single, ανούσιο, άχρωμο και άοσμο.
Ξέρουμε επίσης, πως τα τελευταία δύο χρόνια, συμμετέχει σε μπόλικες συναυλίες, ανοίγοντας για σχετικά γνωστές μπάντες (όπως, για παράδειγμα του Steve Wynn των Dream Syndicate), έχει όμως και live εμφανίσεις σε ξακουστά καφέ και σάλες της Νέας Υόρκης (όπως την Guild Hall ή το Homegrown Music Cafe, για τους γνωρίζοντες τα στέκια).

Το The Party Guest είναι το πρώτο studio album του και κυκλοφόρησε στις 23 Οκτώβρη 2014. Πριν κάτι μερούλες δηλαδής.
Για να μπορέσει να το πραγματοποιήσει, συνεργάστηκε με μια σχετικά καλούτσικη μπάντα, τους νεουορκέζους Butchers Blind, η οποία όχι μόνο είναι και οι μουσικοί της ηχογράφησης, αλλά και ο frontman τους, ο Pete Mancini, έκανε και την παραγωγή.

Λοιπόν, που λέτε, ο μάγκας παίζει καλά. Μην σας πω και πολύ καλά. Η μουσική του, χωρίς να είναι κάτι το εξεζητημένο, είναι αυτό που θέλεις ν'ακούς σ'ένα μπαράκι με ξύλινα τραπέζια, χαμηλό φως και, κυρίως, όχι κάφρους ορθάδες ολόγυρα. Είναι μια alternative country τίμια, η οποία φτάνει μέχρι το pop, χωρίς όμως να είναι βαρετή. Και είναι καλοπαιγμένη. Άλλο σημαντικό. Τελικά, αυτή η μπάντα που τον βοήθησε, μοιάζει να είναι καλή. Θα το ψάξουμε κι'αυτό.
Προς το παρόν ακούμε και κρίνουμε.

Amber Lynn
When Wallflowers Bloom
Waitress On Call
Destined To Never
Karma
Tears Never Come
All These Pretty Girls
Moonlight Bay
B-Movie
On The Way Down
The Party Guest