Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Smokin' In The Boys Room



Καλημέρα λέλουδά μου μυρωδάτα.

Σήμερις θα πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, στην σαγκά μας "αυτές οι υπέροχες μπάντες".
Για να σας μιλήσω για τους Brownsville Station
Μια μπάντα που δεν είχε την επιτυχία που της άξιζε, παρότι πολύ καλή και με γνήσιο rock ήχο (που πήγαινε και λίγο προς το hard η αλήθεια είναι).

Ξεκίνησαν στα 1969 στο Michigan (Ann Arbor) και, στην αρχή τους, έπαιζαν και ηχογραφούσαν κομμάτια απ'τις αγαπημένες τους επιρροές, όπως Chuck Berry, Bo Diddley και γενικά απ'τα rock των '50s.
Η original bandlist ήταν οι Cub Koda (κιθάρα, φωνητικά), T.J. Cronley (ντραμς), Tony Driggins (μπάσο) και Mike Lutz (κιθάρα, φωνητικά).
Το πρώτο studio album τους (No BS) το ηχογράφησαν στα 1970 και χάθηκε στην αδιαφορία. Πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήταν το ανεπανάληπτο Smokin' In The Boys Room, το οποίο κυκλοφόρησε στα 1973, στο album τους Yeah!. Για όσους δεν θυμούνται, αυτό το διαμάντι έχει συμπεριληφθεί και σ'ένα από τα ιστορικότερα soundtracks, το Rock'n'Roll High School (1979), με head name τους Ramones (βεβαίως βεβαίως).
Παρότι το εν λόγω τραγούδι πούλησε πάνω από 2 μύρια αντίτυπα, η μπάντα ποτέ δεν κατόρθωσε να "τρυπήσει" προς τα πάνω. Στα 1974, έκαναν κι'ένα δεύτερο σχετικά καλό σουξέ, με το Kings Of The Party, αλλά τίποτα περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι, πως και το πρώτο τους (μεγάλο) σουξέ, αλλά και το δεύτερο, έφτασαν μέχρι το Νο3 των charts.
Στα 1979, μετά το έβδομο studio album τους (Air Special - 1978) διαλύθηκαν, κι'ενώ είχαν ήδη διαφοροποιήσει ελαφριά την bandlist. Προφανώς δεν είχαν κάτι άλλο να δώσουν, πράμα τίμιο.
Λιγότερο τίμιο ήταν η απόφαση του Lutz, στα 2012, να επιχειρήσει reunion, με νέα μέλη και με την ψυχή της μπάντας (Koda) να έχει πεθάνει (από συκώτι) στα 2000.
Τα 'χουμε ξαναπεί όμως : την αρπαχτή πολλοί αγάπησαν...

Όπως και να 'ναι, οι Brownsville ήταν μια καλή μπάντα. Αλλά, όπως και πολλοί άλλοι, δεν μετουσίωσαν την ποιότητά τους σε εμπορική επιτυχία.
Σκασίλα μας όμως.

Rock and Roll Holiday
Jailhouse Rock
Roadrunner
Rumble
Do The Bosco
That's Fine
Tell Me All About It
Wanted (dead or alive)
Let Your Yeah Be Yeah
Smokin' In The Boys Room
Barefootin'
I'm The Leader Of The Gang
Kings Of The Party