Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Old Ideas



Καλημέρα βροχοσταγόνες μου.

Στις 21 Σεπτέμβρη 2014, ένας από τους μεγαλύτερους τροβαδούρους στην ιστορία της μουσικής, ο Leonard Cohen θα κλείσει τα 80 του χρόνια.
Την επόμενη μέρα, στις 22 Σεπτέμβρη 2014, θα κυκλοφορήσει (κάι σαν το δώρο του δηλαδής) ο ολοκαίνουργιος δίσκος του, που θα έχει τίτλο Popular Problems και που θα περιλαμβάνει 8 ολόφρεσκα τραγούδια κι'ένα απ'τα 2010, το οποίο έχει ερμηνεύσει μόνο live (το My Oh My).

Δύο χρόνια πριν, και συγκεκριμένα στις 31 Γενάρη του 2012, κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος, δωδέκατο κατά σειρά studio album, το Old Ideas
Αυτός δηλαδή που σας χαρίζω σήμερις, κάτι σαν ορεκτικό, περιμένοντας (σε λίγες μερούλες) ν'ακούσουμε πρώτοι απ'όλους τον ολοκαίνουργιο.

Ο δίσκος, εκτός από την επιβλητική παρουσία του Cohen, σημαδεύτηκε και από τη συνεργασία του με τον γαλλο-καναδό κιμπορντίστα και συνθέτη Patrick Leonard, έναν καταπληκτικό δημιουργό, που έχει δουλέψει με όλους σχεδόν τους τρισμέγιστους, τόσο στη σύνθεση όσο και στην παραγωγή.
Θεωρείται ένας από τους καλύτερους δίσκους του Cohen, τόσο που, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πήχυς ανέβηκε πολύ ψηλά, σε αναμονή του καινούργιου.
Και ο άνθρωπος είναι 80 ετών (ζωή να 'χει).
Αν κρίνουμε, βέβαια, από τα δύο τραγουδάκια που έχουν κυκλοφορήσει, ο νέος δίσκος πρέπει να είναι masterpiece.
Εν αναμονή λοιπόν, πάμε ν'απολαύσουμε.

Going Home
Amen
Show Me The Place
Darkness
Anyhow
Crazy To Love You
Come Healing
Banjo
Lullaby
Different Sides