Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Bass & Mandolin

Πολλή καλημέρα σας καλά μου παιδιά.

Στη σαγκά μας "καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω", το νταλικόφωνο σήμερις σας έχει ένα καλούδι από τα λίγα. Τι καλούδι δηλαδής, τρικαλούδι τσε βάλε.

Χτες, 9 Σεπτέμβρη 2014, κυκλοφόρησε στο αμέρικα το Bass and Mandolin με τους Chris Thile και Edgar Meyer
Ένας από τους καλύτερους δίσκους για το 2014. Προσωπικά μιλώντας πάντα. Μία μαγική μίξη μαντολίνου και κοντραμπάσου, τόσο μαγική όσο ακριβώς φαίνεται αδύνατη η συνύπαρξη δύο τόσο διαφορετικών οργάνων. Α'όσο θυμάμαι, δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη ολοκληρωμένη δουλειά που ν'ανακατεύει τα δύο αυτά συναρπαστικά μουσικά όργανα. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

Ο Thile (1981) είναι ένας αμερικάνος  μουσικός, ευρύτερα γνωστός σαν ο "μαντολινίστας" (mandolinist), ο οποίος διαπρέπει με το progressive τρίο Nickel Creek. Παράλληλα, συμμετέχει και σε μία καταπληκτική bluegras μπάντα, τους Punch Brothers. Επειδής όμως είναι μουλτιτάσκ άνθρωπος, από τα 1994 μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει και 6 solo albums. Από τα 13 του δηλαδής! Επίσης, έχει κυκλοφορήσει και 7 δίσκους, όπου συνεργάζεται με άλλους.
Ο Meyer (1960) είναι κι'αυτός αμερικάνος, multi-instrumentalist μουσικός και συνθέτης, γνωστότερος για την δεξιοτεχνία του στο κοντραμπάσο. Έχει κυκλοφορήσει 6 προσωπικά albums, αρχής γενομένης από τα 1986, ενώ, υπάρχουν και πάνω από 10 albums του σε συνεργασία με άλλους.
Σε αντίθεση με τις progressive-bluegrass τάσεις του Thile, ο Meyer είναι τζαζίστας και μάλιστα ξακουστός.

Οι δύο τους έχουν ξανασυνεργαστεί, στα 2008 (Chris Thile and Edgar Meyer), μόνο που σ'αυτόν τον δίσκο δεν υπάρχουν αυθεντικοί διάλογοι μαντολίνου-κοντραμπάσου, αλλά συνθέσεις που περιλαμβάνουν κι'άλλα μουσικά όργανα.
Σε τούτον δω όμως, αφηνόμαστε στη μαγεία. Και παραδεχόμαστε (όσοι τέλος πάντων), πως υπάρχουν απειροελάχιστα μουσικά είδη που δεν ανακατεύονται μεταξύ τους.
Τίποτα άλλο.
Μόνο μουσική.

Why Only One?
Tarnation
The Auld Beagle
Big Top
Look What I Found
Friday
El Cinco Real
Monkey Actually
I'll Remember For You
It's Dark In Here

Δεν υπάρχουν σχόλια: