Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

An Idaho Dozen



Καλημέρα σχολιαρόπαιδά μου και καλή αγωνιστική επιστροφή στα θρανία. Όχι, δεν χάζεψα εντελώς. Την ίδια αγωνία με πολλούς μοιράζομαι κι'εγώ.

Πριν λίγο καιρό, αν θυμάστε, σας μίλησα για τα Honky Tonk bars, τα μπαράκια δηλαδής που παίζουν μόνο country μουσική. Και bluegrass φυσικά, αλλά και όλα αυτά τα γελαδάρικα.
Ε λοιπόν, ένα τέτοιο (και μάλιστα ξακουστό στους γνώστες) υπάρχει και στο Boise, την πρωτεύουσα του Idaho. Και λέγεται (ιδιοφυές) The Country Club.
The Country Club λέγεται και η μπάντα, που σήμερα θέλω να σας γνωρίσω. Πρόκειται για μια εκλεκτή παρέα βετεράνων country μουσικών, όλοι από το Boise, οι οποίοι αποφάσισαν να ενωθούν, στα 2011, να φκιάσουν τη μπάντα και να παίζουν όπου τους δίνεται η ευκαιρία. Ο καθένας τους κουβαλάει πολλά καντάρια γνώσης πάνω στην country και το bluegrass.
Τη μπάντα αποτελούν οι Jonah Shue (κιθάρα, fiddle και φωνητικά), Dave Manion (κιθάρες), Louis Mcfarland (ντραμς) και Bill Parsons (μπάσα διαφόρων ειδών).
Για τρία σχεδόν χονάκια οι λεβέντες όργωσαν το Idaho (και τις γύρω περιοχές), αποκτώντας ένα συμπαγές και πιστό κοινό. Και, τον Ιούλιο του 2013, αποφάσισαν να μπουν στο studio για τον πρώτο τους δίσκο.
Ο Idaho Dozen είναι ένας δίσκος για συλλέκτες της western μουσικής. Το λέω απ'την αρχή, γιατί, ως απόλυτος φαν, δεν θέλω να έχουμε παρεξηγήσεις. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τέτοια σαχλά των κριτικών, αλλά είναι ένας πολύ καλός δίσκος, για όποιον γουστάρει να ζει μουσικές στιγμές από ημι-ερασιτεχνικές μπάντες. Και τούτη δω η μπάντα κάνει τα πάντα για να μεταφέρει μέσα στο studio όλα αυτά τα boot-stompin' sizzlets που χαρακτηρίζουν ανεξίτηλα την ατμόσφαιρα των southern bars.
Κυκλοφόρησε ανήμερα των 50ων μου γενεθλίων, στις 23 Φλεβάρη του 2014. Γι'αυτό και μπήκε στην καρδιά μου.
Για όποιον αγαπά το συγκεκριμένο μουσικό είδος.

Little Satchel
I Tell You What
5 Minutes
Stars In Your Eyes
 High Fallutin' Newton
The Great Cornspiracy
Plastic Flowers
Hey, Little Girl
She Was Epic
I'm In Love (and i'm in jail)
Walk Along John
Shine, Shave, Shower (it's Sat)