Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Rita Ritaki (Mr Bachata)


Καλημέρα ζουμπούλια μου.
Για όποιον παρακολουθεί, πριν λίγες μερούλες κάναμε μιαν εισαγωγή στην bachata, αυτή την καταπληκτική μουσική από την Καραϊβική και, συγκεκριμένα, από την Δομινικανή Δημοκρατία.
Και τότε σας είχα πει, πως αυτή η ανάρτηση έκρυβε μιαν άλλην.
Την σημερινή με λίγα λόγια.

Γιατί σήμερις, το νταλικόφωνο έχει την τιμή να σας γνωρίσει (για όσους δεν τον ξέρουν δηλαδής) μ'έναν εξαιρετικό έλληνα μουσικό και συνθέτη, τον Νεκτάριο Βασιλείου, τον άλλως επονομαζόμενο Mr Bachata
Ο οποίος παρακαλώ δεν συνθέτει και δεν παίζει ότι κι'ότι. Συνθέτει και παίζει (αριστουργηματικά) Bachata και salsa προσαρμοσμένες υπέροχα στο ελληνικό στυλ. Και δεν συνθέτει μόνο. Όπως θα δείτε (θ'ακούσετε μάλλον), ο λεβέντης διασκευάζει μαγικά γνωστά κομμάτια.

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Σιάτιστα (ορεινή Κοζάνη) και δεν επιθυμεί (dixit) να την εγκαταλείψει, αφού εκεί βρίσκει την ηρεμία του, εκεί έχει το studio του κι'εκεί δημιουργεί.
Ξεκίνησε το πιάνο στα 7 του και την κιθάρα στα 13 του. Τελείωσε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Ακουστική στα ΤΕΙ Ρθύμνου.
Από τα 2011 ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική, αν και, όπως ο ίδιος λέει, δεν θυμάται τον εαυτό του να έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους αξιοσημείωτους του χώρου, όπως οι Apurimac, η Μαίρη Δούτση, η Rosanna Milan κλπ κλπ.
Το πρώτο studio album του (The Black Hat Album) κυκλοφόρησε στα 2013 μέσω internet.
Είναι πολυ-ινστρουμενταλίστας, συνθέτει, παίζει και κάνει τις παραγωγές του μόνος του.

Ομολογώ πως πριν λίγο καιρό δεν τον ήξερα. Και πολύ κακώς δεν τον ήξερα, γιατί πρόκειται για έναν σπουδαίο μουσικοποιό και ερμηνευτή. Κι'επειδής είναι και πιτσιρικάς, αν το συνεχίσει έτσι, όλο το μέλλον είναι δικό του.
Στο επόμενο live του, πάντως, θα είμαι εκεί.

Εδώ κατεβάζει όποιος θέλει

Άνοιξη
Aura
Είναι Η Ζωή Μια Τρέλα
Έλα Να Πετάξουμε Μαζί
Έλα Να Χορέψουμε Salsa
Καλημέρα
Κόκκινος Φάρος 
Μάθε Μου
Στη Δική Σου Αγκαλιά
Μια Νύχτα
Ρίτα Ριτάκι
Το Τραγούδι Της Ερήμου