Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Rotten Tooth


Καλημέρα πασχαλίτσες και πασχαλίτσοι μου.

Σήμερις που ξεκοκκαλίζετε οβελίες, κοκορέτσια και άλλα τέτοια vegan, η νταλίκα σας πάει ένα ταξιδάκι στον deep american south για να σας γνωρίσει έναν  σχετικά νέο τραγουδιάρη της roots-americana μουσικής.
Και λέω σχετικά νέο, γιατί ο Brock Zeman ξεκίνησε κάπου στα 2000 ν'ασχολείται μ'αυτό το είδος μουσικής, ν'ασχολείται με τη μουσική γενικά.
Τα γονίδια τα έχει πάντως, αφού είναι καναδός, άρα πατριώτης του μεγαλύτερου americana συνθέτη-τραγουδιστή, του Neil Young.
Αυτός, βέβαια, είναι από την Ottawa Valley του Ontario.

Ήδη στα 35 του, έχει στο ενεργητικό του 9 albums ή EPs, ενώ είναι σούπερ-διάσημος, τόσο στην πατρίδα του, όσο και στο αμέρικα, αφού, μέχρι σήμερις πρέπει να έχει δώσει πάνω από 200 συναυλίες. Θεωρείται μάλιστα ο top της γενιάς του.

Το Rotten Tooth, που σήμερις σας χαρίζω, παρότι είναι ο 10ος δίσκος του, είναι στην ουσία ο πρώτος ολοκληρωμένος, ο πρώτος "κανονικός", σε ότι αφορά τα mixages, την παραγωγή κλπ κλπ.
Είναι επίσης ο πρώτος που κυκλοφορεί από το καταδικό του label, το Mud Records, που έφκιασε πέρσι, με σκοπό να κυκλογ\φορεί τη μουσική του, αλλά και τη μουσική άλλων άγνωστων ακόμα.
Ο νοστιμότατος αυτός δίσκος κυκλοφόρησε στα τέλη του Μάρτη 2014, άρα είναι φρεσκότατος.
Κι'επειδής, αν περιμένετε να τον βρείτε σε ελληνικό δισκοπωλείο, μάλλον θα περιμένετε πάααρα πολύ, απολαύστε τον εδώ που είναι και τζάμπα.

Αυτά τα ολίγα και εδώ τον κατεβάζετε (αν τον θέτε).

Rotten Tooth
Day Before Tomorrow
Don't Forget To Grow Old
Chicken Bones
I'm Going Fishin'
Dreamland Motel
Sending Strange Weather
Where Words Mean Nothing At All
Ever Since You Left Town
There Will Always Be A Right Now
Roman's Farewell