Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Now We Can Begin


Καλημέρα ραδικοβλάσταρά μου.
Πως πάτε με τον ήλιο; Καλά; Πάντα καλά.

Σήμερις η νταλίκα έχει αφιέρωμα στους Afghan Whigs
Για όσους δεν τους ξεύρετε, κατ'αρχήν δεν χάνετε και πολλά. Μετά, αν και οπωσδήποτε ενδιαφέρεστε να τους μάθετε, πρόκειται για μία αμερικάνικη μπάντα, από το Cincinnati του Ohio, που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας των '80s και κράτησε μέχρι τα 2001, οπότε και διαλύθηκε.
Η επανένωσή τους, στα 2006 καταρχήν και στα 2011 μετέπειτα, ήταν (και συνεχίζει να είναι) μια αποτυχία ολκής.

Σχηματίστηκαν στα 1986, με αρχικό (και ιστορικό) lineup τους Greg Dulli (ιδρυτής και κιθαρίστας), Rick McCollum (κιθάρα), John Curley (μπάσο) και Steve Earle (ντραμς)
Παρότι γεννήθηκαν μέσα στον κυκλώνα της grunge και παρότι σαν τέτοιοι ξεκίνησαν, οι Afghan αποστασιοποιήθηκαν σχετικά γρήγορα και συνέχισαν σαν καθαρά alternative μπάντα. Αλλά είπαμε, μιλάμε για ένα μέτριο συγκρότημα.
Το πρώτο τους studio album (Big Top Halloween), το ηχογράφησαν στα 1988 σ'ένα δικό τους label.
Μετά, στα 1990, γίνονται η πρώτη μη βορειο-δυτική μπάντα που θα υπογράψει στο grunge label Sub Pop. Σ'αυτό θα παραμείνουν μέχρι τα 1993 και θα κυκλοφορήσουν 2 ακόμα studio albums και ένα ΕΡ.
Το 1993 τους βρίσκει στην Elektra Records, με την οποία θα γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει ανέσεις στην ηχογράφηση αλλά και φράγκα. Τελικά, όμως, στα 1998, θα μαλώσουν με την δισκογραφική και θα υπογράψουν στην Sony Columbia. Αιτία του μαλώματος η τεμπελιά της μπάντας και οι χαμένες προθεσμίες.
Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 6 studio albums, 5 ΕΡs, ενώ έχουν στο βιογραφικό τους και 17 singles. Αν πιστέψουμε και τα νιους, ετοιμάζουν νέο studio album, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 με τον τίτλο Do To The Beast.

Άλλα δεν έχω να σας πω πολλά. Είναι από τις μπάντες που με αφήνουν παντελώς αδιάφορο, αλλά δεν είναι από τις κακές μπάντες. Απλά αδιάφορη.
Εδώ κατεβάζετε, παρακάτω ακούτε.

Now We Can Begin
King Of Millville
Turning In Two
Tonight
Band Of Gold
True Love Travels On A Gravel Road
Come See About Me
I Keep Coming Back
Tonight
Mr Superlove
Little Girl Blue
I Want To Go To Sleep
Moon River
Creep
Can't Get Enough Of Your Love, Babe