Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

2046



Καλημεροβδομάδα καλά μου παιδάκια.

Επανερχόμεθα στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς, με το κλασσικό δευτεριάτικο soundtrack.
Το οποίον δηλαδής ανήκει στην κατηγορία "μάπα βλέπω-μαγεία ακούω" και εξηγούμαι :

Το 2046 είναι μια ταινία από το Hong Kong. Στην ουσία είναι το τρίτο μέρος (κάτι σαν sequel ένα πράμα) μιας περίπου τριλογίας, που άρχισε στα 1991 (με το Days Of Being Wild), συνεχίστηκε στα 2000 (με το In The Mood For Love) και (μάλλον) τελειώνει με τούτο δω, στα 2004.
Και στα τρία αυτά φιλμ, παρακολουθούμε τον αδύνατο έρωτα του Chow-Mo-Wan με την Su Li-Zhen, που είναι τόσο αδύνατος, ώστε ο έτσι πάει με διάφορες άλλες για να την ξεχάσει. Προσθέστε και μερικές σκηνές επιστημονικής φαντασίας (με αναφορές στο έτος 2046) και θα 'χετε όλη την ανοησία σε πρώτο πλάνο.
Σκηνοθετήθηκε (κι'αυτό) από τον Wong Kar-Wai και πρωταγωνιστούν (πάλι) οι Tony Leung Chiu-Wai, Gong Li, Faye Wong και Takuya Kimura. Έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, στις 20 Μάη του 2004 και στις 29 Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου στις αίθουσες.

Το soundtrack όμως είναι το κάτι άλλο. Κυριολεκτικά. Μιλάμε για πολύ πολύ μεγάλο score, το οποίο υπογράφει ο τεράστιος Shigeru Umebayashi, ένας από τους σπουδαιότερους ιάπωνες new wave συνθέτες.
Δίπλα στα υπέροχα κομμάτια του Umebayashi βρίσκουμε μεγάλα τραγούδια, ορχηστρικά αλλά και όπερα, και crooners. Το όλον μια μαγεία. Που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ, ή να το ακούσετε απλά παρακάτω

Shigeru Umebayashi - 2046 Main Theme
Xavier Cugat - Siboney (instrumental)
Dean Martin - Sway
Umebayashi - The Chrismas Song
Deierue Georges - Julien Et Barbara
Connie Francis - Siboney
Umebayashi - Interlude L
Umebayashi - Polonaise
Angela Gheroghiu - Casta Diva (from Norma)
Xavier Cugat - Perfidia
Umebayashi - 2046 Main Theme (rumba)
Umebayashi - Lost
Peer Raben - Dark Chariot
Peer Raben - Sysiphos At Work
Zbigniew Garden - Adagio
Zbigniew Garden - Interlude LI
Nat King Cole - Chrismas Song
Umebayashi - 2046 Main Theme (with precussion)