Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Saudade


Καλημέρα σας αντιρατσιστικά μου λουλούδια.
Χτες ήταν μια όμορφη μέρα. Και μια ομορφότερη συγκέντρωση-πορεία, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Απ'όλες τις πλευρές.
Βρεθήκαμε με φίλους αγαπημένους, περπατήσαμε, γελάσαμε, ζήσαμε.

Σήμερις η νταλίκα θα 'πρεπε να παίζει ελληνικά, ε;
Αλλά δεν θα παίξει.
Και δεν θα παίξει, γιατί, πιστή στις συνήθειές της, σήμερις θα σας χαρίσει, σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα, ολόκληρο το έβδομο studio album των μάγων της downtempo, των Thievery Corporation , μιας από τις αγαπημένες μπάντες του νταλικόφωνου.

Κανονικά, και σε σχέση με το όνομα της μπάντας, δεν θα 'πρεπε να γράψουμε τίποτις άλλο. Άλλωστε, όποιος ψάχνει (ή παρακολουθεί) νταλίκα, τους ξέρει απόξω κι'ανακατωτά.
Το album όμως είναι κομμάτι "περίεργο". Αλλά υπέροχο.

Saudade στα πορτογαλικά σημαίνει περιμένω για κάτι που έχω χάσει καιρό. Σημαίνει όμως και μια μόνιμη μελαγχολία. Σημαίνει τέλος την παρουσία της απουσίας.
Μ'αυτόν τον μαγικό δίσκο, οι Thievery εξερευνούν τα μουσικά μονοπάτια της Βραζιλίας. Ανακαλύπτουν και ψηλαφούν σπουδαίους μουσικούς, όπως οι Antonio Carlos Jobim, Gal Costa και Luis Bonfa. Συνταξιδιώτες τους η μπάντα έχει μερικές σπουδαίες γυναικείες φωνές, εκτός από τη μόνιμη (σχεδόν) μούσα τους Lou Lou Ghelichkhani, τις οποίες μπορείτε ν'ανακαλύψετε στην tracklist παρακάτω.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει παγκόσμια την 1η Απρίλη 2014. Εσείς όμως, οι λατρεμένοι μου, μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ ή να τον ακούσετε απλά.

Decollage (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
Meu Nigo (feat. Karina Zaviani)
Quem Me Leva (feat. Elin Melgarejo)
Firelight (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
Sola In Citta (feat. Elin Melgarejo)
No More Disguise (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
Saudade
Claridad (feat. Natalia Clavier)
Nys Dois (feat. Karina Zaviani)
Le Coeur (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
Para Sempre (feat. Elin Melgarejo)
Bateau Rouge (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
Depth Of My Soul (feat. Shana Halligan)