Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Kingdom Of Heaven



Καλημεροβδομάδα λατρεμένοι λαγανο-χαλβάδες μου.
Και καλό μήνα (καθυστερημένα).

Σήμερις, που ένεκα η κακοκαιρία δεν θ'αμολήσουμε αετό, η νταλίκα σας χαρίζει άλλο ένα πανέμορφο soundtrack μιας εξαιρετικής ταινίας.

Το Kingdom Of Heaven είναι μια επική ταινία, με ιππότες, βασιλιάδες, άλογα και διάφορα τέτοια γκαν-γκαν, η οποία πραγματεύεται τις σταυροφορίες του 12ου αιώνα.
Για την ακρίβεια, περιγράφει την ζωή του Balian, ενός γάλλου σιδηρουργού, ο οποίος πάει να βοηθήσει το "Βασίλειο της Ιερουσαλήμ", που δέχεται επίθεση (επανακατάληψης) από τον σουλτάνο Saladin της δυναστείας των Ayyubid.
Στην ουσία, ο συγγραφέας του script, William Monahan, χρησιμοποιεί ως ήρωα ένα πργαματικό πρόσωπο, τον γάλλο ευγενή Balian d' Ibelin, ο οποίος είχε πολεμήσει για το βασίλειο της Ιερουσαλήμ.

Η ταινιάρα, γιατί περί ταινιάρας πρόκειται, σκηνοθετήθηκε από τον πολύ Ridley Scott, γυρίστηκε στο Μαρόκο (εκεί που είχε γυρίσει και το Gladiator αλλά και το εξίσου δυνατό Black Hawk Down) και πρωτοβγήκε στις αίθουσες στις 2 Μάη του 2005. Πρωταγωνιστούν οι Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons και Liam Neeson.
Αν δεν την έχετε δει, χάνετε μια σπουδαία περιπέτεια.

Στα της μουσικής τώρα, το score υπογράφει ένας εξαιρετικός άγγλος συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, ο Harry Gregson-Williams, ο οποίος ειδικεύεται, εδώ και μία δεκαετία σε soundtracks, κυρίως περιπέτειες.
Εδώ πραγματικά απογειώνει την ταινία, μιας και το μουσικό φόρεμά της είναι από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει (σ'αυτό το στυλ). Πρόκειται για χωρωδιακούς ύμνους, τους οποίους ερνημεύουν η soprano Catherine Bott και ο countertenor (υψίφωνος) lestyn Davies μαζί με την London Session Orchestra, η οποία ε'ιναι μέρος της σπουδαίας London Philarmonic Orchestra. Μεγαλεία δηλαδής.
Ακούστε όμως και κρίνετε μόνοι σας.


  1. Burning the Past
  2. Crusaders
  3. Swordplay
  4. A New World
  5. To Jerusalem
  6. Sibylla 
  7. Ibelin
  8. Rise a Knight
  9. The King
  10. The Battle of Kerak
  11. Terms
  12. Better Man
  13. Coronation
  14. An Understanding 
  1. Wall Breached
  2. The Pilgrim Road
  3. Saladin
  4. Path to Heaven
  5. Light of Life – Ibelin Reprise