Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Blind Film


Καλημεροβδομάδα λατρείες.

Κατ'εξαίρεση σήμερις, Δευτέρα του γιαραμπή, η νταλίκα δεν έχει soundtrack. Και πως να έχει, αφού όλη την προηγούμενη βδομάδα σας τα ζάλισα με δαύτα.

Σήμερις, που λέτε, θέλω να σας χαρίσω έναν πολύ-πολύ όμορφο δίσκο, που μου 'κανε δώρο (ηλεχτρονικο-διαδιχτυακό) ένας καλός φίλος. Πανέμορφος, ακόμα και γι'αυτούς που δεν τρελαίνονται με την κλασσική μουσική.

Ο Yiruma είναι παλιός γνώριμος του νταλικόφωνου. Ένα αφιέρωμα σ'αυτόν μπορείτε να δείτε εδώ, για όσους από σας θέτε να μάθετε βιογραφικά του στοιχεία.

Το Blind Film είναι το 10ο studio album του εξαιρετικού αυτού κορεάτη πιανίστα και ακολουθεί τα ίδια γνωστά κι'αγαπημένα χνάρια. Κυκλοφόρησε στις 7 Φλεβάρη του 2013 και είναι γεμάτος από τις αγαπημένες new clasical μελωδίες του, τις οποίες ακούμε με κλειστά φώτα αυστηρά.

Κλείνοντας, να σας πω, ότι ο Yiruma δεν είναι ούτε Μπετόβεν, ούτε Μότσαρτ, ούτε Μπαχ. Και δε νομίζω πως και ο ίδιος κοκορεύεται κάτι τέτοιο. Είναι όμως (στα σίγουρα) ένας από τους μεγαλύτερους κλασσικούς πιανίστες της γενιάς του. Κι'ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες αυτού του είδους νεο-κλασσικής μουσικής.

Ακούμε και κρίνουμε.

ΥΓ. Επειδής πολλοί (δικαίως) παραπονιούνται πως δεν μπορούν να κατεβάσουν τα μουσικά αρχεία που σας χαρίζω, από σήμερα, εκτός από το έτοιμο λαλά, θα σας δίνω και το λινκ από το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε.
Φιλούθκια

Opening : Playing The Scene
Blind Film
Waltz In E Minor (for cello)
Serenade In D Flat
Piano Quartet No1 In A-Flat
Prelude In G Minor
Forest Fantasy
Blind Improvisation
Waltz In C Minor (only for piano)
Piano Quartet No 3 In C
Ending : A Short Piece