Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Rave Tapes



Καλημερούδια αγάπες μου όμορφες.

Κάτι οι επέτειοι, κάτι η δουλειά, κάτι τα Oscars και κάτι η τεμπελιά, έχω αμελήσει να σας χαρίζω σε αποκλειστικότητα νέους ολόφρεσκους δίσκους.
Και με την υπόσχεση να επανορθώσω, σήμερις θέλω (λίγο καθυστερημένα) να σας χαρίσω άλλον έναν υπέροχο δίσκο από μία πολύ αγαπημένη μπάντα, τους Mogwai

Οι περισσότεροι τους ξέρουν από τα "γλυκανάλατά τους" τραγούδια, αλλά η σκωτσέζικη μπάντα μας δεν είναι αυτό. Είναι μια κατ'εξοχήν post-rock μπάντα, με δυνατούς και περίεργους ήχους και με πολύ ψαγμένο στίχο.
Όποιοι ενδιαφέρονται, εδώ θα βρείτε το αφιέρωμα της νταλίκας.

Με το Rave Tapes, το όγδοο studio album τους, τα παληκάρια αφήνουν τα ερωτιάρικα και επιστρέφουν στις ρίζες τους. Εκεί, δηλαδή, που τους είχαμε αφήσει στα 2006 με το ανεπανάληπτο Mr Beast. Κυκλοφόρησε στις 20 Γενάρη του 2014 και οι κριτικές (δικαίως) το αποθέωσαν.
Και λέμε δικαίως, γιατί αυτό που βγάζει σε ενέργεια αυτός ο δίσκος είχαμε να τ'ακούσουμε καιρό από δαύτους. Και το χαρήκαμε διπλά, αφού τα παλουκάρια "γερνάνε με χάρη και λαμπρότητα", όπως έγραψε γι'αυτούς ένας σπουδαίος μουσικοκριτικός (σπάνιο είδος), ο Robert Harm του Alternative Press.
Πριν πάμε να το ακούσουμε, να θυμίσω, για όσους δεν, ότι οι Mogwai δεν παίζουν εύκολη μουσική, ούτε για όλα τα γούστα. Είναι αυτό που μ'αρέσει να λέω υπέροχα περίεργοι.
Εδώ το κατεβάζετε.

Παρακάτω το ακούτε όλο.

Heard About You Last Night
Simon Ferocious
Remurdered
Hexon Bogon
Repelish
Master Card
Deesh
Blues Hour
No Medecin For Regret
The Lord Is Out Of Control