Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Bad News



Καλημέρα χειμωνανθοί μου.

Αναμνήσεων συνέχεια σήμερις, και η νταλίκα θέλει να σας μιλήσει για κάποιον που αγαπάει πολύ.
Κάποιον ξεχασμένο πλέον, αφού, από τα τέλη των 90's, τα παράτησε. Όχι δηλαδής πως είχε κάνει και καμιά τεράστια καριέρα. Πράγμα άδικο. Γιατί ήταν καλός. Όμως, όπως λέμε και στο Καμινάκι Λασιθίου Κρήτης, life's a bitch.

Ο Moon Martin γεννήθηκε στα 1950 στην Oklahoma. Το πραγματικό του όνομα ήταν John, αλλά, επειδής πολλά τραγούδια του είχαν να κάνουν με το φεγγάρι, το άλλαξε σε Moon.
Όταν πήγαινε στο πανεπιστήμιο, εκεί γύρω στα 1967, έφκιασε την πρώτη του μπάντα, τους Disciples, με τους οποίους έπαιζε κυρίως rockabilly. Στα 1969 μετακόμισε στο Los Angeles, όπου άρχισε να δουλεύει σαν session μουσικός σε διάφορες ηχογραφήσεις συγκροτημάτων ή μουσικών, με κυριότερη συνεργασάι αυτήν με τους Del και Jackie DeShannon.
Στο μεταξύ, τα μέλη της πρώτης του μπάντας έρχονται και τον βρίσκουν και, μαζί, φκιάνουν μια νέα μπάντα, country-rock αυτή την φορά, τους Southwind, με τους οποίους θα ηχογραφήσει τρεις δίσκους μέχρι τα 1973.
Στα 1974, μετά την διάλυση της μπάντας, ξαναγυρίζει στις sessions, προσπαθώντας παράλληλα να ξεκινήσει την solo καριέρα του. Δεν είναι εύκολο όμως, παρότι ήδη διάφοροι τραγουδούν δικά του τραγούδια.
Θα τα καταφέρει τελικά στα 1978, με το πρώτο προσωπικό του album (Shots From A Cold Nightmare), το οποίο θα αποσπάσει και πολύ καλές κριτικές. Από τότε, και μέχρι τα 1999, θα κυκλοφορήσει άλλους 8 δίσκους, άλλους πολύ καλούς και άλλους όχι.
Η κριτική πάντως του φέρθηκε καλά.
Αυτός που δεν του φέρθηκε καλά ήταν το κοινό, που ποτέ δεν τον ακολούθησε. Παρότι εξαιρετικός κιθαρίστας και πολύ καλός συνθέτης, δεν γνώρισε ποτέ την επιτυχία που του άξιζε, σε αντίθεση με διάφορους φελλούς της εποχής του.
Στα 1999 κυκλοφορεί τον τελευταίο του δίσκο (Luisiana Juke-Box) και μετά αποσύρεται εντελώς από το προσκήνιο.

Η νταλίκα και αγαπάει και δεν ξεχνάει.
Και για να τον μάθουν όσοι δεν τον ξέρουν (ή να τον θυμηθούν όσοι τον ξέχασαν) σας χαρίζει σήμερα μερικά από τα καλύτερά του.

Aces With You
Don't You Double (Cross Me Baby)
Paid The Price
Cross Your Fingers
Whispers
Bad News
Breakout Tonight
Love Gone Bad
Hot Nite In Dallas
Victim Of Romance
Cadillac Walk
Bad Case Of Lovin' You
Nite Thoughts
I've Got A Reason
She Made A Fool Of You
Dreamer