Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Live in CBS Records (1975)

Καλημέρα καλά μου παιδιά.

Επειδής έχουμε καιρό ν'ακούσουμε κανά "απαγορευμένο", είπα σήμερις να σας χαρίσω κάτι πάρα πολύ σπάνιο. Και, με την ευκαιρία, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Μερικά τουλάχιστον.

Διάβαζα τις προάλλες κάπου, ότι οι Pavlov's Dog είναι ένα από τα καλύτερα rock συγκροτήματα. Συμφωνώ με το "καλύτερα", μόνο που δεν παίζουν rock. Είναι από τους πιονέρους του progressive και, αν θέμε οπωσδήποτε να ξεφύγουμε από το art/progressive, θα λέγαμε πως είναι οι πρωτοπόροι του AOR (Album-Oriented Rock), για το οποίο θα σας μιλήσω αναλυτικά στο αφιέρωμα για τούτη δω την σπουδαία μπάντα, αφιέρωμα που έρχεται συντομότατα. Κρατήστε μόνο, πως το AOR είναι το κίνημα αντίστασης των ραδιοφωνικών σταθμών του αμέρικα, που ξεκίνησε στα τέλη των '60s, εναντίον των δισκογραφικών που επέβαλαν τα χιτάκια τους.

Κι'όσο το κρατάτε το παραπάνω, κατεβάστε και κρατείστε αυτό που ακολουθεί.
Γιατί, σας το 'πα πιο πάνω, είναι ένα σπανιότατο bootleg τους, και μάλιστα με αρκετά ικανοποιητικό ήχο.
Το Live in CBS Records είναι μία ζωντανή ηχογράφηση που έγινε για να μεταδοθεί ραδιοφωνικά, μέσα από τα studios CBS του Νιου Γιορκ, εκεί δηλαδή όπου ηχογράφησαν το πρώτο studio album τους, το ουράνιο Pampered Menial. Κάτι σαν πάρτυ δηλαδής, μιας και το κοινό δεν ξεπερνούσε τους 40 νοματαίους όλους κι'όλους. Κάτι σαν πάρτυ, για να γιορτάσουν τον πρώτο τους δίσκο.
Η ηχογράφηση (και η μετάδοση) έγινε στις 19 Δεκέμβρη του 1975 και, έκτοτε, η πομπίνα θάφτηκε, μέχρι τα 1990, οπότε κάποιος την βρήκε.
Δεν κυκλοφόρησε όμως ποτέ, ούτε καν σε ταπεινό βινύλιο. Παρά μόνο από χέρι σε χέρι και από στικάκι σε στικάκι.
Γι'αυτό σας είπα, όποιος αγαπάει Pavlov's Dog, πρέπει να το κρατήσει στην δισκοθήκη του.
Περιμένοντας λοιπόν το αφιέρωμα...

Theme From Subway Sue
Julia
Song Dance
Fast Gun
Preludin
Of Once And Future Kings
Episode
Pulling Me Home