Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Vol.3 (Early Electric Blues)


Καλημέρα λουλούδια μου.
Πιστοί στις παραδόσεις μας, το νταλικόφωνο σήμερις θέλει να σας γνωρίσει με δύο σύγχρονες μπάντες, που όμως παίζουν τα παραδοσιακά blues (ή και τα electric blues) μ'έναν μοναδικό τρόπο.

Οι πρώτοι είναι ευρωπαίοι. Οι Elgins. Ένα καταπληκτικό blues κουιντέτο που βρίσκεται ήδη στον τρίτο δίσκο τους, άγνωστο στην ψωροκώσταινα, αλλά με φανατικούς φίλους και στις δύο μεριές του ατλαντικού.
Μέλη της οι Fredrik Marken στα φωνητικά και την κιθάρα, Øyvind Stølefjell στα φωνητικά και το πιάνο, Mark Bukich στα φωνητικά και την άρπα, Mark Mumea στις κιθάρες και Bob "Pace Maker" στα ντραμς.
Συνδετικός κρίκος με την δεύτερη μπάντα, αμερικάνοι αυτοί, είναι ο κιθαρίστας Mark Mumea, ο οποίος συμμετέχει και στους Silver Kings, ένα αμερικάνικο blues τρίο από το San Diego της California.
Και οι δύο μπάντες, το 'παμε πιο πάνω, παίζουν παραδοσιακά blues. Κυριολεκτικά όμως : χρησιμοποιούν μέχρι και παλιούς μικρής έντασης ενισχυτές, ακριβώς για να παράγουν τον μοναδικό ήχο των ιστορικών blues.

Για τον τρίτο τους δίσκο, το Vol. 3 Early Electric Blues, οι Elgins συνενώθηκαν με τους Silver Kings και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.
Κυκλοφόρησε την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013.

Blues Hits Big Town
Iodine In My Coffee
Getting Tired
Jivin Boogie
Ora Nelle
Eyesight To The Blind
Spann's Boogie
She Moves Me
Quarter To Twelve
Money, Marbles And Chalk
Go Away
Shelby County
Rolo Boogie
Playboy
Baby Please Don't Go
V8 Ford
Sweet Black Angel
Carrie Lee
I'm Just A Lonesome Man