Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Broken English


Καλημέρες αγαπουλίνια μου.

Πιστό στις συνήθειές του, το νταλικόφωνο, σήμερις, έχει την χαρά να σας γνωρίσει μία ακόμα δεσποσύνη (τρόπος του λέγειν), η οποία, παρότι με ήδη πέντε studio albums στο ενεργητικό της, μοιάζει παντελώς άγνωστη στην ψωροκώσταινα.
Την Sophie Hunger, μια φρέσκια και καταπληκτική φωνή. Μια πολύ καλή συνθέτης, μια αξιολογότατη μουσικός.

Γεννήθηκε Emilie Jeanne-Sophie Welti, στα 1983, στην Ζυρίχη και μεγάλωσε στη Βέρνη, στο Λονδίνο και στη Βόννη. Κοσμοπολίτ ένα πράμα δηλαδής.
Κι'αυτές οι ετερόκλητες παραμονές την βοήθησαν στην ποικιλία των συνθέσεών της, αλλά και τους στίχους της σε 5 διαφορετικές γλώσσες.
Τα πρώτα της ακούσματα, όπως κάθε σχεδόν παιδί της γενιάς της, ήταν hip hop, RnB και τέτοια mainstream. Αργότερα, και με τη βοήθεια του jazzόφιλου μπαμπά, ανακάλυψε την jazz, την rock, αλλά και την country.
Πήρε κάποια λίγα μαθήματα πιάνου, αλλά την κέρδισε η κιθάρα.
Από τα 2002 έως τα 2006 έκανε φωνητικά σε μία μπάντα, τους Superterz και πήρε μέρος και σ'ένα από τα studio albums τους.
Στα 2004, φκιάνει την πρώτη της μπάντα, τους Fisher, που όμως διαλύονται τρία χρονάκια μετά.
Από τα 2010, συμμετέχει σε μία ανώνυμη μπάντα, παρέα με τον τρομπονίστα Michael Flury και τον πολυοργανίστα Christian Prader. Παρέα τους έρχονται, κατά καιρούς και ο ντράμερ Marc Erbetta με τον μπασίστα Simon Gerber.
Αυτή η καλή παρέα συνεχίζει μέχρι σήμερα τις εμφανίσεις της ανά τας ευρώπας και τας αμερικάς.

Σε ότι αφορά την solo καριέρα της, αυτή ξεκινάει στα 2008, μ'ένα studio album (Monday's Ghost), το οποίο ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο σαλόνι τους σπιτιού της. Συνολικά, όπως είπαμε, έχει στο βιογραφικό της 5 δίσκους, με τελευταίον τον πολύ καλό The Danger Of Light (2012).

Πάμε να την γνωρίσουμε

Round And Round
House Of Gods
Rise And Fail
Walzer Fur Niemand
Drainpipes
1983
Le Vent Nous Portera
Breaking The Waves
Citylights Forever
Broken English
Das Nene
Holly Hell
First Leave Manhattan
Ne Me Quitte Pas