Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Old Habits Die Hard


Καλημέρες ταξιδιάρικα πουλιά μου.
Τελευταία ανάρτηση του νταλικόφωνου σήμερις, πριν πάρουμε τον δρόμο γι'αλλού. Της σεζόν εννοώ έτσι;

Σήμερα η νταλίκα φόρεσε τα τριγωνικά καπελάκια, έβαλε γιρλάντες, την επιγραφή "The Party's Here", τα κρακεράκια, το βερμούτ και όλα τα υποδέλοιπα.
Γιατί σήμερα γιορτάζει ένας από τους Θεούς.
Ο Sir Michael Philip Jagger
O δικός μας Mick Jagger, τραγουδιστής, συνθέτης, performer, ηθοποιός και ότι άλλο θέτε. Γιατί ότι ακουμπάει αυτός ο τύπος γίνεται σουξέ.
Και σήμερα, που κλείνει τα 70 του χρονάκια, δείχνει ακόμα το δρόμο. Με πάνω από 45 συναυλίες φέτος σ'όλο τον κόσμο, με τους υπόλοιπους Θεούς. Κι'όταν λέμε συναυλίες, εννοούμε χτύπημα και τρέξιμο επί 2 ώρες πάνω στη σκηνή.

Πολύ λίγα γι'αυτόν, αφού σχεδόν τα πάντα όλα είναι γνωστά.
Γεννήθηκε στο Dartford του Kent, στις 26.7.1943 μπαμπά δάσκαλο και μαμά κομμώτρια. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του τραγουδούσε. Από τα 7 του ήταν συμμαθητής και κολλητός με τον μυθικό Keith Richards. Χώρισαν όμως, στα 1954, όταν άλλαξαν σχολεία. Ξαναβρέθηκαν στα 1960.
Στα 1961 τελειώνει το σχολείο και, μαζί με τον Richards κι'ένα ακόμα κιθαρίστα, τον Brian Jones, μετακομίζουν στο Chelsea. Παράλληλα όμως, συνεχίζει τις σπουδές του στο London School Of Economics.
Μόνο που το σαράκι της μουσικής έχει ήδη αρχίσει να τρώει τις σάρκες του. Έτσι, στα 1963, παρατάει τις σπουδές και ξεκινάει το ταξίδι που όλοι ξέρουμε, πολλοί ζηλεύουν, άλλοι φθονούν, αλλά που δεν πειράζει. Περαστικά τους.

Σήμερις, έχοντας ήδη παίξει αμέτρητα από Rolling Stones (κι'ακόμα τόσα που θα παίξουμε στο μέλλον), η νταλίκα θα σας χαρίσει τις καλύτερες από τις προσωπικές του δουλειές. Τις οποίες κάνει χωρίς να επηρεάζει στο ελάχιστο την πορεία των Stones, έτσι; Να τα βλέπουν αυτά ορισμένοι...

Καλήν αντάμωση.

Happy Birthday Mick!

Put Me In The Trash
Don't Tear Me Up
Sweet Thing
Dancing In The Street
Don't Call Me Up
Let's Work
Lucky In Love
Memo From Turner
Just Another Night
God Gave Me Everything
Old Habits Die Hard