Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

The Civil Wars




Καλημέρα λατρεμένοι/ες μου.
Έπειτα από λίγο καιρό που ξαποστάσαμε, κι'επειδής ο Αύγουστος είναι σχεδόν όλος μπροστά μας, το νταλικόφωνο θα κάνει 5-6 αναρτησούλες (όλες κι'όλες), θα κάνει ένα καλό service και θα επανέλθει δημήτριο από τα τέλη του μήνα.
Στο μεταξύ, ότι κάνουμε, να το κάνουμε καλά μ'αυτούς που αγαπάμε. Τα υπόλοιπα (φαίνεται πως) είναι τελικά μάταια.

Για σήμερις θέλω να σας γνωρίσω μ'ένα εξαιρετικό folk-americana ντουέτο, που παρολίγο να μας τελειώσει πριν καν αρχίσει.
Μιλάω για τους Civil Wars, δύο νέους τραγουδοποιούς (την Joy Williams και τον John Paul White) που συναντήθηκαν στα 2008, σ'ένα φεστιβάλ folk μουσικής στο Memphis του Tennessee και που, από τότε, αποφάσισαν να πορευτούν μαζί μουσικά.
Ξεκίνησαν διαλέγοντας το όνομα, που σκαρφίστηκε ο White, επειδή, πριν γνωρίσει την Williams, τριγύριζε στην πόλη και χάζευε τα μνημεία του Εμφυλίου Πολέμου (υπάρχουν μπόλικα στο Memnphis).
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά (Live At Eddie's Attic - 2009) ήταν ένα live EP, που ηχογράφησαν στο γνωστό ομώνυμο μπαρ-ρεστοράν της Georgia. Κι'επειδή οι τύποι δεν είναι τυχαίοι, το ΕΡ δέχτηκε περισσότερες από 500.000 παραγγελίες μέσω του ίντερνετ.
Στα τέλη της ίδια χρονιάς, κυκλοφορούν ένα δεύτερο ΕΡ (Poison And Wine), το οποίο θ'ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους, όχι μόνο επειδή το ομώνυμο τραγούδι είναι πάρα πολύ καλό, αλλά, κυρίως, επειδή επιλέχτηκε σαν theme song για ένα επεισόδιο της γνωστής ηλίθιας (ως κρετίνικης) αμερικάνικης αηδίας Grey's Anatomy.
Στα 2011, κι'ενώ έχουν κυκλοφορήσει ένα ακόμα (μέτριο) ΕΡ, κυκλοφορεί το πρώτο studio album τους (Barton Hollow), με το οποίο καταξιώνονται ολοκληρωτικά σαν οι νέοι μεγάλοι της folk-americana. Πράγματι, ο υπέροχος αυτός δίσκος σαρώνει τα πάντα : από πωλήσεις μέχρι βραβεία, αφού, εκτός από τις 250.000 πωλήσεις (την πρώτη κι'όλας βδομάδα περικαλώ), ψηφίζεται σαν ο καλύτερος folk δίσκος για το 2012, ενώ το ντουέτο κερδίζει (άκοπα) το Grammy για το καλύτερο country ντουέτο και την καλύτερη παρουσία.

Κι'ενώ όλα πάνε πρίμα γι'αυτούς, με πάμπολλες παραστάσεις κι'άλλες τόσες προσκλήσεις για όλα τα μεγάλα shows αλλά και φεστιβάλς, το Νοέμβρη του 2012 αποφασίζουν να διακόψουν τη συνεργασία τους, λόγω "εσωτερικών διαφωνιών και ανεπίστρεπτες διαφορές φιλοδοξίας".
Άμα θέτε την ταπεινή μου γνώμη, οι μάγκες το έκαναν επίτηδες. Ή μάλλον, έτσι τους συμβούλεψαν να κάνουν οι μανατζαραίοι τους. Να το δραματοποιήσουν δηλαδής, την ώρα που είναι στο απόγειο, για να κάνουν τους φανς να σέρνονται.
Πράγματι, κι'ενώ όλος ο κόσμος τους είχε για πάπαλα, αυτοί ήταν ήδη στο studio και ετοίμαζαν τη νέα τους δουλειά.
Η οποία λέγεται The Civil Wars, θα κυκλοφορήσει στο αμέρικα αύριο 6 Αυγούστου 2013 και την οποία (όπως συνηθίζουμε εδώ) εμείς θ'ακούσουμε πρώτοι απ'όλους σήμερις.
Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φετινούς δίσκους που έχω ακούσει. Αυτό επειδή λατρεύω americana. Άλλοι μπορεί να μην τρελαίνονται. Γούστα είναι αυτά.
Σε κάθε περίπτωση όμως, άμα μπορείτε, αφιερώστε τους λίγο χρόνο. Τα παιδιά είναι στόφα μουσικών.

The One That Got Away
I Had Me A Girl
Same Old Same Old
Dust To Dust
Eavesdrop
Devil's Backbone
From This Valley
Tell Mama
Oh Henry
Disarm
Sacred Heart
D'Arline