Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Come On In This House


Καθυστερημένη καλοβδομάδα αγαπούλες.
Γενική απεργία σήμερις και μακάρι να δούμε στο δρόμο τίποτις περισσότερους απ'αυτούς που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.
Ιδίως απ'αυτούς που, 5 μέρες τώρα "επαναστατούσαν" 2 ωρίτσες στο Τάε Κβο Ντο και τις υπόλοιπες σε τσιπουράδικα, παραλίες, μπαράκια και πάρτυ. (και δεν θέλω διαψεύσεις, ε;)

Blues και σήμερις στο νταλικόφωνο.
Blues από έναν λευκό bluesman, άγνωστο στο πλατύ ευρωπαϊκό κοινό, αλλά με φανατικούς οπαδούς στην άλλη μεριά του ατλαντικού.
Κυρίως όμως, έναν πολύ καλό bluesman.
Τον Steve Freund, για τον οποίον θέλω καιρό τώρα να κάνω αφιέρωμα (όπως και για πολλούς άλλους), αλλά, δυστυχώς, ο χρόνος είναι (πάντα) πολύ λιγότερος απ'ότι θα θέλαμε.

Αφορμή, ο τελευταίος του δίσκος, το Come On In This House, έβδομος προσωπικός του, που κυκλοφόρησε τον Μάη του 2013 στο αμέρικα και που, αν τον δείτε στην ψωροκώσταινα, να μου κάνετε πίρσινγκ στον αφαλό.

Και για να μη μείνετε στην άγνοια, γεννήθηκε στα 1952 στο Brooklyn του Νιου Γιορκ, αλλά μετακόμισε και μένει στο San Francisco, όπου έχει γίνει και γνωστός.
Τα blues τα διδάχτηκε από την πιανίστρια μάνα του, ενώ τα εμπέδωσε από τα 1976 και μετά, όταν και μετακόμισε στο Chicago, όπου και τρίφτηκε με bluesmen της περιοχής, γνωστούς και λιγότερο γνωστούς.
Κατά καιρούς έχει φκιάσει διάφορες μπάντες, με τις οποίες συμμετέχει σε γνωστά φεστιβάλς, τόσο στην αμερική, όσο και στον κόσμο όλο. Μερικοί ίσως να τον θυμούνται στο Gagarin στα 2006.

Αυτά τα ολίγα και καλημέρα. Και ραντεβού στο δρόμο.

Worried About that Gal
Come On In This House
Easy Rider
Call My Job
Turtle Blues
Dangerous Man
Play It Cool
Cleanhead Blues
Blues Stay Away From Me
Some Other Day, Some Other Time
Evil Ways