Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Feel It Live


Καλημέρα τζουτζουκοτζουτζούκες μου.

Στο νταλικόφωνο υπάρχει ένας κανόνας, που οι πιστοί τον ξέρουν (πια) καλά : συγκροτήματα που μεσουρανούσαν πριν 25 (τσε βάλε) χρόνια και που ξαναμαζώχτηκαν στο ξαφνικό, ή που συνέχισαν παρακμάζοντας χρόνο με το χρόνο, διακατέχονται από το σύνδρομο της αρπαχτής.
Αυτός ο κανόνας ισχύει ακόμα περισσότερο για μπάντες "άγριας" μουσικής.
Δεν γίνεται (δηλαδής) να ξεβιδώνεσαι επί σκηνής στα είκοσί σου (και στα τριάντα σου), να κάνεις ένα διάλειμμα 20 (τσε βάλε) χρόνων και να μου 'ρχεσαι να μου κοπανιέσαι με τη μαγκούρα πάνω στη σκηνή. Κοπάνημα με μαγκούρα η νταλίκα θ'ανεχτεί μόνο από τους Θεούς. Τέλος.

Κάθε κανόνας όμως έχει και τις εξαιρέσεις του.
Αλλιώς δεν θα ήταν κανόνας.

Και το Feel It Live είναι μια μεγάλη εξαίρεση.
Γιατί αποδυκνείει πως, παρά τα χρόνια που πέρασαν (και τις κοιλιές που μεγάλωσαν), οι Stanglers, ακόμα και με διαφορετικό κατά τι lineup, συνεχίζουν ακμαιότατοι. Λιγουλάκι πιο "ηλεκτρονικοί" από τα 1974 (όταν και πρωτοξεκίνησαν σαν The Guildford Stranglers), αλλά το ίδιο θεσπέσιοι.
Ήταν άλλωστε από τις λίγες μπάντες της punk που χρησιμοποιούσαν keyboards. Μην το λησμονάμε αυτό.
Ο πολύ καλός αυτός δίσκος, που κυκλοφόρησε στην Αγγλία προχθές Παρασκευή 12 Ιούλη, περιέχει παλιές (και λιγότερο παλιές) στιγμές τους και ηχογραφήθηκε, από εξαιρετικό κινητό συνεργείο, κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους στα 2012, στα πλαίσια της περιοδείας τους Giants Tour.

Αυτά τα λίγα και καλή μας Κυριακή

Waltz In Black
Burning Up
The Raven
Lowlands
Hanging Around
Unbroken
Time Was Once On My Side
Sometimes
Giants
Peaches
Freedom Is Insane
No More Heroes
Boom Boom
Nice 'n' Sleazy
Duchess
Tank