Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Songs...


Καλημερο-μεγαλο-βδομάδα τσουρεκάκια μου.
Νταξ, τουλάχιστον για όσους από σας νιώθετε συγκίνηση, δέος και άλλα τέτοια βαρύγδουπα με αφορμή την βδομάδα "των παθών". Για τους υποδέλοιποι (σαν την αφεντομουτσουνάρα μου), άλλη μία δευτέρα στο τσίρκο μας.

Ο δίσκος που σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι προχώ από πολλές απόψεις.
Τον Placido Domingo όλοι τον ξέρετε. Πολλοί επειδής είναι ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους όλων των εποχών, άλλοι για τις εμφανίσεις του μαζί με τον σχωρεμένο Luciano Pavarotti και τον Jose Carreras (σαν The Three Tenors).
Πολλοί (πάλι) θα ξέρετε για την τεράστια (σε μέγεθος και ποιότητα) δισκογραφία του, αφού έχει ηχογραφήσει όλη την αφρόκρεμα της παγκόσμιας όπερας.
Αλλά όχι μόνο.
Ο Domingo, όπως και πολλοί άλλοι μεγάλοι τενόροι, αρέσκεται (που και που) στο να τραγουδάει μεγάλα τραγούδια, αγαπημένα τραγούδια, εκτός όπερας. Στην πραγματικότητα, τους κάνει την τιμή να τα τραγουδάει.
Μόνο που, σε αντίθεση με άλλους, ο Domingo, στα 20 (και βάλε) χρόνια δισκογραφίας του, δεν είχε ποτέ (μα ποτέ) ηχογραφήσει έναν δίσκο με τέτοια τραγούδια. Τα έχει ερμηνεύσει live χιλιάδες φορές και σε εκατοντάδες περιστάσεις, αλλά σε δίσκο δεν υπήρχαν.

Μέχρι σήμερα.
Με το Songs, ο Domingo μας κάνει ένα πολύτιμο δώρο.
Μόνος του ή σε ντουέτο, ερμηνεύει μιας μεγάλης χρονικής γκάμας τραγούδια, αγαπημένα τραγούδια, που αποκτούν άλλη διάσταση μέσα από την ουράνια φωνή του.
Και βρίσκουμε απ'όλα : από το προπολεμικό Besame Mucho και τον Charlie Chaplin, μέχρι τον Jacques Brel, τον Godfather και τον Louis Armstrong.
Ένα μαγικό ταξίδι, ένας σπάνιος δίσκος.
Κυκλοφόρησε στις 15 Οκτώβρη του 2012.
Αυτά τα λίγα και πάμε να ταξιδέψουμε.

Cancion Para Una reina
 Sous Le Ciel De Paris (with Josh Groban)
Time After Time (with Harry Connick Jr)
Un Uomo Tra La Folla
La Chanson Des Vieux Amants (with Zaz)
Come What May (with Katherine Jenkins)
Besame Mucho (with Chris Botti)
From This Moment One (with Susan Boyle)
Parla Piu Piano
Il Mio Cuore Va (with Megan Hilty)
Eternally
Celos
The Girl From Ipanema
What A Wonderful World (with Placido Domingo Jr)