Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Some Grace



Καλημέρα γατάκια μου.
Μια μέρα πριν μας αφήσει κι'ο Απρίλης, η νταλίκα σας χαρίζει ακόμα μια αποκλειστικότητα.
Γιατί τόσο σας αγαπάει.
Μιαν αποκλειστικότητα απ'αυτές που δεν θα βρείτε στα εγχώρια δισκάδικα, ακόμα και μετά την κυκλοφορία της. Και είναι κρίμα κι'άδικο. Αλλά that's life που λέμε και στο Καμινάκι Λασιθίου.
Πάμε όμως πρώτα να κάνουμε λίγια βασκανία.

Σε διάφορες παγανιστικές κουλτούρες, και σ'ένα προληπτικό σύμπαν, η μαύρη γάτα θεωρείται σύμβολο καλής ή κακής τύχης. Ανάλογα την κουλτούρα. 
Στην αφρο-αμερικάνικια κουλτούρα, και δη στην hoodoo μαγεία (κάτι παρεμφερές με την voodoo), η μάυρη γάτα θεωρείται καλότυχη. Τόσο καλότυχη, που όταν πιάσουν μία πρέπει να την βράσουν τα μεσάνυχτα και να της αφαιρέσουν ένα συγκεκριμένο κόκκαλο, το οποίο το κρατούν πάνω τους για να τους φέρει τύχη. Κάτι σαν το λαγοπόδαρο ένα πράμα. Ξεράσατε αρκετά; Ωραία. Πάμε παρακάτω.

Οι Black Cat Bone είναι μια τριμελής blues μπάντα από την Καλιφόρνια. Παντελώς άγνωστη, τουλάχιστον σε σχέση με τις καμιά δεκαριά άλλες μπάντες με το ίδιο όνομα, αφού,  black cat bone υπάρχουν από το αγγλικό heavy metal μέχρι το αυστραλιανό folk.
Τούτοι δω όμως παίζουν τα blues. Και τα παίζουν εξαίσια. Με μια κιθάρα, ένα κοντραμπάσο και μία φυσαρμόνικα.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελάχιστες. Σίγουρα μαζώχτηκαν στα 2009. Μέχρι φέτος έπαιζαν από δω κι'από κει, σε τοπικές γιορτές και σε μικρούς χώρους. Ώσπου, βρήκαν ένα μικρό συμβολαιάκι με μία ανεξάρτητη δισκογραφική, μπήκαν σ'ένα καλιφορνέζικο studio και ηχογράφησαν τα δικά τους κομμάτια, μέσα σε μία μόλις μέρα του Αυγούστου 2012.
Και γεννήθηκε το Some Grace.
Ένας ατόφιος blues δίσκος. Κι'αυτό τα λέει όλα.
Που, πριν τον ακούσουμε να πούμε ότι κυκλοφορεί στις 2 Μάη 2013, ότι τα μέλη της μπάντας είναι οι Steve Webber στην κιθάρα και τα φωνητικά, Roger Baldwin στην φυσαρμόνικα και Tyler Pedersen στο κοντραμπάσο και το πιάνο και, για όσους δεν το κατάλαβαν, πήραν τ'όνομά τους απ'το θεϊκό Hoochie Coochie Man του Muddy Waters (I got a black cat bone / I got a mojo too / I got the Johnny Concheroo / I'm gonna mess with you)

Tell Me Tell Me
Best Dress
My Mistake
Jelly Beans Daddy
Love Her with A Feeling
Murder In The First Degree
Barrel House T And The Ocean Breeze
Hey Little Girl
Hey Bartender
Long Way Home
Some Grace