Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Cannery Row


Καλημέρα καουμπόυδες και καουμπόσες.

Στη σειρά μας "εμείς τ'ακούμε πρώτοι σε όλη την ευρώπη", σήμερις το νταλικόφωνο πράουντλι πριζέντς ένα σχήμα για το οποίο συντόμως θ'ακολουθήσει αφιέρωμα.
Για να μαθαίνουμε κι'αυτούς που σπάνια (ή καθόλου) ακούγονται στα μέρη μας.
Πριν το αφιέρωμα το λεπόν, και με αφορμή τούτον δω τον καταπληκτικό δίσκο (που κυκλοφορεί στο αμέρικα στις 19 Απρίλη), ας σας πω δυο-τρία πραγματάκια για τους Deadstring Brothers.

Φκιάχτηκαν στα 2003 στο Detroit και, παρά την μουσική τους καταβολή, παίζουν ένα folk rock με έντονα στοιχεία roots. Πολλοί τους κατατάσσουν στην all country. Αλλά κάνουν λάθος.
Αυτό που τους χαρακτηρίζει, από την πρώτη τους κι΄όλας παρουσία, είναι η προσπάθειά τους να προσαρμόσουν τη μουσική τους πάνω στους Rolling Stones. Είναι πράγματι χτυπητό, ότι οι μελωδίες τους, αλλά και τα φωνητικά, παραπέμπουν ευθέως στο Exil On Main Street, πράγμα που δεν έκρυψαν ποτέ.
Όπως και να 'ναι, η πενταμελής αυτή μπάντα (με μέλη από το Detroit, Alabama, Kentucky και Λονδίνο) μας έχει χαρίσει μέχρι σήμερα 4 studio albums.

Το Cannery Row είναι το πέμπτο τους. Και είναι το ίδιο όμορφο με τα 4 πρώτα. Ήχοι που παραπέμπουν σε μπαράκια του Νότου, bourbon, juke box, ξύλινα πατώματα και κορίτσια με στενά τζηνς. Ήχοι γεμάτοι εικόνες.
Πάμε να συλλέξουμε

Like A California Wildfire
It's Morning Irene
Oh Me Oh My
Long Lonely Ride
Cannery Row
Lucille's Intro
Lucille's Honky Tonk
The Mansion
Just A Deck Of Cards
Talkin' With A Man In Montana
Song For Bobbie Jo