Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Rest in P.

Καλημέρα σταμναγκάθια μου.
Σήμερις η νταλίκα σας κάνει ένα ακριβό δώρο. Ακριβό με την έννοια του σπάνιου, αλλά και του υπέροχου.

Πριν από καιρό είχαμε ασχοληθεί με τους Parliament - Funkadelic, εκείνης της αξέχαστης funk-rock κολλεκτίβας των 70s που, με αρχηγό τους τον George Clinton, σημάδεψαν την funk ανεξίτηλα.
Θυμάμαι τότε να σας είχα μιλήσει και για τον κιθαρίστα της κολλεκτίβας, τον Eddie Hazel, τον μεγαλύτερο (μακράν) funk κιθαρίστα όλων των εποχών κι'έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες που πέρασαν από τον μάταιο τούτο κόσμο. Μάταιο τούτο κόσμο που άφησε στα 1992 (γεννημένος στα 1950) στα 42 του χρόνια.

Αυτός που λέτε αγάπες, εκτός από τα albums με τους Funkadelic, είχε ηχογραφήσει και ένα προσωπικό του, το Game, Dames and Guitar Thangs (1977), το οποίο θεωρείται από πολλούς σαν το σημείο αναφοράς για όλους όσοι θένε να μάθουν να παίζουν funk κιθάρα.
Του 'χε μείνει όμως και μπόλικο ακυκλοφόρητο υλικό, το οποίο ποτέ δεν κυκλοφόρησε εν ζωή. Και μιλάμε για υλικό ακόμα καλύτερο απ'αυτό που είχαμε ακούσει. Πολύ καλύτερο μάλιστα.
Αυτό, που λέτε, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μετά το θάνατό του.
Έτσι, στα 1994, κυκλοφόρησαν δύο δίσκοι με ακυκλοφόρητο υλικό. Ο πρώτος κυκλοφόρησε ευρέως και είναι ο Jams From The Heart, όπου ο Hazel τζαμάρει με διάφορους άλλους τύπους κυρίως live.

Ο δεύτερος είναι αυτός που σήμερα σας χαρίζω. Ο Rest in P.
Μια δισκάρα από τις πολύ λίγες, που μην μπείτε στον κόπο να την ψάξετε, γιατί απλά δεν θα την βρείτε. Και δεν θα την βρείτε γιατί κυκλοφόρησε από ένα μικρο-μεσαίο label της Ιαπωνίας (P-Vine) και, για ανεξήγητους λόγους, δεν κυκλοφόρησε πουθενά αλλού. Κι'έτσι έγινε αυτό που λέμε στο Λασίθι, collectors item.
Μην τα ξαναλέμε : ατόφια funk με guitar jam που σε στέλνουν αδιάβαστο. Πρόκειται, στην ουσία για ηχογραφήσεις του Hazel που έγιναν στο διάστημα 1975-1977. Δυο-τρία διαμάντια του δίσκου συμπεριλήφθηκαν σε μία special edition του Game, Dames and Guitar Thangs, που κυκλοφόρησε στα 2004.
Να πούμε μόνο, ότι όλα τα τραγούδια τα έγραψε η μαμά του Hazel, η Grace Cook (ναι ναι), ενώ, εκτός από διάφορους άλλους, μεταξύ των οποίων και μπόλικοι Parliament-Funkadelic. συμμετέχει και ο George Clinton αυτοπροσώπως, γράφοντας από κοινού με την Cook και το We Three.

Αφεθείτε.


Until It Rains
Beyond World And Measure
Relic 'Delic
Straighten
Juicy Fingers
We Three
Why Cry?
We Are One
No, It's Not!