Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Keep This Moment Alive


Καλημέρα τουρκοφάγοι μου και τουρκοφάγες μου.

Αφού ξεφουσκώσετε από την εθνική περηφάνεια, για να κάνετε χώρο στα στομάχια σας για τη σκορδαλιά (κι'αυτή εθνική), ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τη νέα μεγάλη (πολύ μεγάλη) γυναικεία φωνή της Γαλλίας.
Την Mesparrow.
Που σημαίνει Εγώσπουργίτι και που αναφέρεται (με πολλή μετριοφροσύνη) στην τεράστια Edith Piaf, παρότι η ίδια η Marion Gaume (αυτό είναι το πραγματικό της όνομα) έχει ξεκαθαρίσει το μικρό (ακόμα) μέγεθός της απέναντι στην Θεά.

Είναι μικρούλα, μας έρχεται από την Tour της κεντρικής Γαλλίας και, εκτός από μουσική (σπουδές πιάνου και τραγουδιού) έχει τελειώσει την Σχολή Καλών Τεχνών (Beaux Arts).
Έφυγε για το Λονδίνο, έζησε λίγο εκεί, έπαιξε σε διάφορες rock μπάντες (εξ'ού και ο αγγλόφωνος -δυστυχώς- στίχος) και ξαναγύρισε στην Tour, όπου ξεκίνησε τις live εμφανίσεις της. Και άρχισε να γίνεται γνωστή με τον ανάποδο τρόπο : αρκετά χρόνια live εμφανίσεις πριν κυκλοφορήσει δίσκο.
Της βγήκε πάντως, αφού, με το πρώτο της ΕΡ (Next Bored Generation), που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2012, μας έδειξε τα χαρτιά της.

Μαγική φωνή, μαγικά φωνητικά τσιμπήματα. Φωνή που έρχεται από τ'άντερά της, μεγάλη φωνή. Και μια καθαρή pop διάθεση, που εμπλουτίζεται όμως απ'αυτό που κάποιοι ονομάζουν white soul και που δεν έχουν άδικο.

Όπως και να 'χει, στα τέλη του Μάρτη 2013 κυκλοφορεί το πρώτο studio album της. To Keep This Moment Alive, που σήμερα ακούτε πρώτοι εσείς αγαπημένοι.
Πολλά είπαμε πάλι ε;

The Symphony
I Don't Want To Grow Up
Next Bored Generation
On The Cliff
Locked In My Thoughts
I Want To Travel
On The Borderline
City On Fire
Neigbour's Dream
Dance Avec Moi
The Field
Story Of A Man
Street Kid