Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Primrose


Καλημέρα λουλούδια μου.
Όσοι παρακολουθείτε πιστά το νταλικόφωνο, ξέρετε  πως, εκτός από τις εμμονές του διαχειριστού (sic) σε συγκεκριμένα είδη μουσικής, αγαπάει πολύ δύο πράματα : τον ηλεκτρονικό (αλλά ψαγμένο) ήχο και τους νέους δημιουργούς.
Τώρα, αν οι νέοι δημιουργοί είναι και της electronica, ακόμα καλύτερα.
Όπως σ'αυτή την περίπτωση.

Γεννήθηκε Alla Vagner πριν από 29 χειμώνες στη Μόσχα. Ξεκίνησε την κιθάρα στα 12, αλλά γρήγορα την κέρδισε το μπάσο, με το οποίο συμμετείχε σε διάφορες metal μπάντες.
Από τα 17 της έπαιζε σε διάφορα μαγαζιά-χώρες της Μόσχας και των περιχώρων.
Στα 2004 κάνει την μεγάλη στροφή προς την electronica. Με τη βοήθεια samplers και vocoders, αρχίζει ν'ανακατεύει παλιές ethnic μελωδίες με σύγχρονα vibes και να δημιουργεί ένα εντελώς δικό της στυλ.
Η μουσική της αναγνωρίζεται γρήγορα μεταξύ των μυημένων μοσκοβιτών και ξεκινάει μια καριέρα Djay, τόσο σε διάσημα clubs της Μόσχας, όσο, κυρίως σε μεγάλα ανοιχτά φεστιβάλς (όπως το διάσημο Klusa Daba της Λευκορωσίας, το Rhythms of Peace στο Μαρόκο ή το Systo Palty Gathering στη Φινλανδία).
Σιγά-σιγά η φήμη της αρχίζει και εξαπλώνεται.
Στα 2009, κι'ενώ ήδη έχει αποκτήσει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Maiia (που σημαίνει κάτι μεταξύ μαγείας, οφθαλμαπάτης και δημιουργίας), φκιάνει μια μπάντα (ομώνυμη) ethno-psy μουσικής και δοκιμάζει την τύχη της στα live αλλά και στη δισκογραφία.
Το πρώτο της ΕΡ (Forest Magic) κυκλοφορεί στα τέλη του 2009.
Τον Απρίλη του 2011 κυκλοφορεί και το πρώτο studio album της (Sacred Knowledge Of Ancient Civilizations).

To Primrose, που σήμερα σας χαρίζω, είναι το δεύτερο studio album της, το καλύτερο κατά την ταπεινή μου άποψη, και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2012.
Downtempo ethnic σε μεγάλες στιγμές, από πολύ μεγάλο ταλέντο.
Μην περιμένετε να το βρείτε σε δισκοπωλείο ελληνικό. Άδικος κόπος.
Κι'επειδής πάνω-πάνω σας έβαλα την φωτογραφία της δεσποσύνης, για να πάρετε μια ιδέα, πάρτε και το υπέροχο εξώφυλλο του δίσκου, για όποιους ενδιαφέρονται.



Wells With A Rusty Pulley
When The Wind Changes
Apple Trees Garden
Beauty Drops
Changing Me
Perfect Sparkling Fingers
Our Wishes
Rainforest Evterpa
After Rain